Belföld

2014.01.28. 14:52

Keddi hóhelyzet az utakon (frissítve)

A nyugati határ menti területeken, a Bakonyban, valamint az észak-keleti országrészben továbbra is szállingózik hó vagy gyengén havazik.

17:50 - Út- és látási viszonyok a 17.30 órai jelentések alapján: A nyugati határ menti területeken, a Bakonyban, valamint az észak-keleti országrészben továbbra is szállingózik hó vagy gyengén havazik.

Az autópályák általában sónedvesek, Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében szárazak.

A főutak burkolata a Dunántúl nyugati és déli területein valamint a keleti országrészben vizes, vagy sónedves, Kaposvár környékén latyakos.

Az alsóbbrendű utakon lényegesen téliesebbek az útviszonyok. A Balatontól délre eső területeken és Tolna megyében többnyire letaposott havas, Marcali, Szántód, Nagyatád, Szentlőrinc és Szekszárd környékén jeges, jégbordás a mellékutak burkolata. Az Alföld déli részén latyakos, Gyomaendrődnél jégbordás, a Tiszántúlon és a Nyírségben hókásás vagy letaposott havas a kisebb forgalmú utak felülete.

Az ország középső részén, tehát Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében valamint a Kisalföldön továbbra is száraz utakon és kielégítő látási körülmények között autózhatnak. Köd csak Nyírbátor térségében tapasztalható, 100-300 m közötti a látótávolság.

15:40 - Az Útinform 15 órai jelentése alapján a nyugati határ menti területeken, a Bakonyban, és Szentlőrinc környékén, valamint az észak-keleti országrészben szállingózik hó vagy gyengén havazik, Emőd környékéről havas esőt jeleztek.

Az autópályák általában sónedvesek, Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében szárazak.

A főutak burkolata a Dunántúl nyugati és déli területein vizes, Tamási térségében jégbordás, Kaposvár környékén hó bordás.

A Dunától keletre eső területeken a kissé megenyhült idő és a folyamatos szórás határára mindenütt sónedvessé vált a főúthálózat.

Az alsóbbrendű utakon lényegesen téliesebbek az útviszonyok, de lassú javulás arra is tapasztalható. A Balatontól délre eső területeken és Tolna megyében többnyire letaposott havas, Marcali, Szántód, Nagyatád és Szentlőrinc környékén jeges, jégbordás a mellékutak burkolata. Az Alföld déli részén latyakos, a Tiszántúlon és a Nyírségben hókásás vagy letaposott havas a kisebb forgalmú utak felülete.

Az ország középső részén, tehát Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében valamint a Kisalföldön száraz utakon és kielégítő látási körülmények között autózhatnak, csak Tatabányánál tapasztalható köd, 200-300 m közötti a látótávolság.

Az Útinform arra kéri a sofőröket, ha útnak indulnának, fokozott óvatossággal közlekedjenek, mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!