Belföld

2013.04.12. 17:34

Feljelentette a rendőrség a gyanú szerint halálra vert férfit

Hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek annak a két rendőrnek a felettesei, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az intézkedésük alatt hétfőn meghalt egy előállított férfi az izsáki rendőrőrsön - erősítette meg a nol.hu értesülését a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-nek.

Gyugyi Csilla elmondta: a feljelentést az ügyben eljáró Bács-Kiskun Megyei Nyomozó Ügyészség az elkövető halála miatt - ez a büntetőeljárás akadályának minősül - elutasította.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nem kommentálta az esetet. Gál Kristóf szóvivő az MTI-vel azt közölte: a történtekkel kapcsolatban kizárólag a megyei nyomozó ügyészség jogosult nyilatkozni.

Kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanúja miatt vettek őrizetbe két rendőrt Bács-Kiskun megyében, a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség az ügyben kényszervallatás és halált okozó testi sértés bűntette miatt indított nyomozást. Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség sajtószóvivője az MTI-vel szerdán azt közölte, hogy a két gyanúsított hivatalos eljárás során súlyosan bántalmazta az áldozatot, és az belehalt a verésbe.

A megyei rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kiskőrösi rendőrkapitány kedden azonnali hatállyal megszüntette a két rendőr szolgálati viszonyát.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdán sajtótájékoztatón közölte: hétfőn a Bács-Kiskun megyei Orgoványon 17.30 órakor szolgálatukat teljesítő rendőrök intézkedést kezdeményeztek egy 47 éves férfival szemben motorosfűrész-lopás gyanúja miatt. Az izsáki rendőrőrsről 20.40-kor tettek jelentést arról, hogy az intézkedés alá vont személy elhunyt. A főkapitány arra hivatkozva, hogy büntetőeljárás folyik az ügyben, a két időpont között történtekről nem adott tájékoztatást.

Az ügyészség sajtószóvivője, Fazekas Géza szerdán arról tájékoztatott, hogy az áldozat egy magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező, 47 éves izsáki lakos, egy román állampolgárságú férfi.

Csütörtökön a Kecskeméti Járásbíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a 30 éves B. Csongort és a 26 éves B. Viktort. A határozat ellen mindkét járőr védője fellebbezett, szerintük a két férfi az intézkedés során szakszerűen járt el, csupán a terhelt ellenállását akarták megtörni.

Szűcs László, B. Csongor védője a nol.hu-nak úgy nyilatkozott: bár már megvolt a hatósági boncolás, az ügyészség titkolózik, és nem közli velük a halál pontos okát. A megyei főügyészség szóvivője erre reagálva arról tájékoztatta a hírportált, hogy egyelőre csak az előzetes orvos szakértői szakvélemény áll a rendelkezésükre, amely szerint a sértett halálát a folyamatos bántalmazás által kiváltott traumás sokk okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!