Belföld

2012.08.26. 11:34

Az LMP átlátható viszonyokat akar a látványsportágakban, módosító javaslatot nyújt be

Az LMP szerint a látványsportágakban nem látványberuházásokra - például stadionépítésekre -, hanem tiszta és átlátható viszonyokra van szükség, ezért a párt módosító javaslatot nyújt be a sporttörvényhez.

MTI

Schiffer András a Fáy utcai Vasas-pálya előtt a futballcsapat korábbi mezében tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján aggasztónak nevezte azokat a törvényi hiányosságokat, amelyeket "kétes hátterű vállalkozások kihasználnak", és ezzel csapatokat tesznek tönkre.
    
A képviselő elmondta: a párt módosító javaslata előírná, hogy a látványcsapatsportágakban csak olyan cégszerű formában működő sportvállalkozások vehessenek részt, amelyek a vagyontörvény szabályai szerint átlátható szervezetnek minősülnek. A javaslat kitér arra is, hogy a profi látványsportágakban működő szervezeteknek a sportági szakszövetségek előtt kelljen igazolniuk, rendelkeznek az adott bajnokságban való részvételhez szükséges anyagi fedezettel.
    
Emellett azt is indítványozzák, hogy a szakszövetségek akár év közben is ellenőrizhessék a sportvállalkozások pénzügyi hátterét. Az ilyen típusú vállalkozásokban az LMP felvetése szerint a jövőben csak azt követően lehetne részesedést szerezni, ha ehhez a sportszövetségek előzetesen hozzájárulást adnak.
    
Schiffer András javaslataikat többek között azzal indokolta, hogy ezentúl ne szerezhessen profi klubokban tulajdonrészt olyan cég, amelyik korábban már csődbe vitt más sportvállalkozást. Szomorú tapasztalatnak nevezte, hogy van olyan "meglehetősen bizonytalan hátterű befektető", amelyik hol az egyik, hol a másik városban jelenik meg, és akár a település sportéletét is tönkreteheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!