Belföld

2012.05.02. 05:56

Milliókat fizetünk az UD Zrt.-nek

Összesen mintegy 200-250 millió forintot fizet 2014 elejéig havi bontásban az állam az UD Zrt.-nek - írja a szerdai Magyar Nemzet.

MTI

A vagyonvédelmi cég 2009-ben indított kártérítési pert, mert Laborc Sándor, a volt Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője, illetve más kormányzati szereplők mellett a titkosszolgálatokat felügyelő Szilvásy György nyilatkozatai miatt gyakorlatilag csődbe jutott a korábban éves szinten több mint 2 milliárd forintos árbevételt elérő vállalkozás.

A kártérítési perben az UD hivatkozott arra az igazságügyi könyvszakértői véleményre, amely szerint a cég piaci értéke 1,7 milliárd forint volt, és arra, hogy több mint 500 millió forintos veszteséget szenvedett el a lejárató kampány miatt, ami után a cég értéke lenullázódott - írja a lap.

Megjegyzik, hogy a Fővárosi Törvényszék a múlt héten tájékoztatott a peren kívüli megállapodásról, amelyet a lap információi szerint több mint egyéves előtárgyalások előztek meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!