Belföld

2010.09.16. 13:33

Tokaji pénzszállítórablás: Helybenhagyott életfogytiglan

Debrecen - Helybenhagyta az életfogytiglani fegyházbüntetést a 2007. márciusi tokaji pénzszállítórablás és gyilkosság ügyében a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön.

MTI

Korábban a Borsod megyei bíróság első fokon Hajdú Roland első- és Szurdok János harmadrendű vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és lőfegyverrel visszaélés miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte.
    
A debreceni büntetőtanács elnöke, Balla Lajos bíró által ismertetett ítélet szerint az elsőrendű vádlott legkorábban 35, a harmadrendű vádlott 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.
    
Somogyi Krisztián másodrendű vádlott büntetése bűnsegédként, előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, lőfegyverrel visszaélés és bűnpártolás miatt 15 év fegyház. Bűnpártolás miatt a negyedrendű vádlott börtönbüntetését 3-ról 4 évre emelte a táblabíróság, az ötödrendű vádlott 3 év, a hatodrendű vádlott 3 év 6 hónap, a hetedrendű vádlott a korábban kiszabott 1 év 6 hónap helyett 1 év, a nyolcadrendű pedig 2 év börtönbüntetést kapott.
    
Az ügy előzménye: az elítéltek 2007 március 27-én Tokaj mellett kiraboltak egy pénzszállító kocsit, s kegyetlenül meggyilkolták az egyik biztonsági őrt.

Címkék#rablás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!