Belföld

2010.05.21. 13:59

Gázömlés volt Pilisvörösváron

Visszaköltözhettek a lakók abba a hat pilisvörösvári lakásba, amelyet péntek délelőtt üríttettek ki gázömlés miatt - közölte a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője kora délután.

MTI

Molnár Péter elmondta, hogy a Szabadság úton megsérült nagynyomású vezetékből ömlő gázt a szolgáltató elzárta, így elmúlt a robbanásveszély. A délelőtt folyamán a környéken lévő hat ingatlanból biztonságos helyre távozott lakók visszatérhettek otthonukba.
   
Molnár Péter pénteken dél körül arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy építkezésen dolgozó munkások átvágták Pilisvörösvár főutcájában a gázvezetéket, amelyből nagy erővel tört a felszínre a gáz. A Fővárosi Tűzoltóság szakemberei a helyi önkéntes tűzoltókkal közösen vízsugárral hígították a szabadba távozó gázt a szolgáltató cég megérkezéséig.



Korábban:

Hat házat kiürítettek! Gázömlés Pilisvörösváron

Hat ház lakói biztonságos helyre távoztak, miután egy gáz főnyomócső megsérülése miatt ömlik a gáz a pilisvörösvári Szabadság úton - közölte a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője pénteken.

Molnár Péter elmondta, hogy az elsődleges információk szerint egy építkezésen dolgozó munkások vágták át a gázvezetéket. A Fővárosi Tűzoltóság szakemberei a pilisvörösvári önkéntes tűzoltókkal közösen vízsugárral hígítják a szabadba távozó gázt.   
A szóvivő szerint csak a sérült vezeték közvetlen környezetében van robbanásveszély. Emiatt az érintett útszakaszon lévő hat épületből távozásra kérték a lakókat, akik jelenleg ismerősöknél, rokonoknál tartózkodnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!