Belföld

2009.03.14. 09:55

Nyugodtabb ünnepre számítanak a rendőrök, de már Molotov-koktélt találtak

<b>Budapest</b> - Jóval kevesebb nagy kockázatú eseményre számítanak a rend őrei a hétvégi március 15-i ünnepségeken, mint a korábbi években. Mégis már most Molotov-koktélokra bukkantak a Bazilikánál, miközben a rendezvények helyszíneit ellenőrzik.

nincs nev

Nem tudnak arról, hogy radikális csoportok meg akarnák zavarni a megemlékezéseket vasárnap - jelentették ki az országos és a fővárosi rendészeti vezetők. 

A biztonság kedvéért vidéki egységek és a Készenléti Rendőrség tagjai erősítik majd a budapesti rendőröket. Országszerte 572 rendezvényt kell biztosítaniuk - írja az mr1.hu.

Több Molotov-koktélt találtak a rendőrök éjjel Budapesten, a Bazilika környékén egy szatyorban, újságpapírba csomagolva. A palackokat a tűzszerészek szállították el. A Bazilika előtti terület március 15-én Budaházy György és Toroczkai László szervezett tüntetésének helyszíne. Továbbra is ellenőrzik a rendezvények helyszíneit. Az ilyen és ehhez hasonló tárgyak birtoklása jogsértésnek minősül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!