Köszönet a több évtizedes kitartásért, fáradozásáért

2020.12.21. 14:00

Jubiláló tagjait köszöntötte a Pedagógusok Szakszervezete

A korábbi évek hagyományait követve az év végéhez közeledve köszöntötte jubilánsait és kitüntetettjeit a Pedagógusok Szakszervezete.

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A város oktatási életében kiemelkedő szerepet vállaló és egyben jubiláló tagjait köszöntötte a közelmúltban a Pedagógusok Szakszervezetének helyi vezetősége.

Ács Jánosné

Ács Jánosné óvodapedagógus 1969 novemberétől kezdett dolgozni Rácalmáson a csecsemőotthonban. Az érettségit már munka mellett szerezte meg, majd 1974-ben került Dunaújvárosba a 8. számú óvodába képesítés nélküli óvónőként. Itt óvodavezető helyettes volt pár évig. Diplomát 1978-ban szerzett Kecskeméten az óvónőképzőben. 2003-ban került a Margaréta tagóvodába. Ott dolgozott 2011-i nyugdíjba vonulásáig. Nyugdíjas évei mozgalmasan telnek jelenleg is: 2011-től a német nyelvklubba jár, dekorációk készítéséből, születésnapok szervezéséből aktívan kiveszi részét. A Glória kamarakórusnak tagja megalakulása óta. Senior tánccsoportnak is tagja, amely időskorúakból áll.

Csermák Györgyné

Csermák Györgyné óvodapedagógus iskoláit Jászárokszálláson végezte, a főiskolát pedig Kecskeméten 1968-70-ig, nappali tagozaton. Dunaújvárosban 1-es számú óvodában kezdett dolgozni, mint óvodapedagógus. 1970-ben férjhez ment, három gyermeke született. 1978-ban nevezték ki a 9-es számú óvodában vezetőnek, 2007-ben ment nyugdíjba. Ekkor kapta meg az Eötvös-emlékérem ezüst fokozatát a Pedagógus Szakszervezettől, amelynek már ötven éve tagja. Túrázni, kertészkedni szeret. Sok időt tölt unokáival.

Tóth Bertalanné óvodapedagógus diákéveit Dunaújvárosban töltötte, az érettségi után képesítés nélküli óvónőként kezdett dolgozni a 16-os számú Radari óvodában. 1972-ben Kecskeméten levelezőn végezte az óvónőképzőt. 1970-től a Pedagógus Szakszervezet tagja. 1976-ban férjhez ment. 1980-ban került a 25-ös számú óvodába, ahol nemcsak helyettes volt, hanem munkavédelmi, gyermekvédelmi felelős, szakszervezeti bizalmi, s az új dolgozók mentora. Mivel megszűnt a 25. óvoda, átkerült a 20. óvodába, ahol 2008-ig dolgozott. Ekkor ment nyugdíjba. Kitartó szakszervezeti munkája elismeréseként Eötvös-emlékérem arany fokozatát kapta. Nyugdíjas éveit családi körben tölti, szeret olvasni, rejtvényt fejteni.

Soós-Kóti Ilona

Soós-Kóti Ilona óvodapedagógus az érettségit követően egy évig Mezőfalván dolgozott mint képesítés nélküli óvónő. 1980-ban nappali tagozaton kezdte az óvónőképzőt Kecskeméten, itt lépett be a PSZ-be. 1982-ben kapott diplomát. A 8. számú óvodában kezdett dolgozni, 32 évig volt óvó néni. 2014 és 2016 között a Mesevár tagóvoda vezetője volt, 2016-2019 között az Aranyalma tagóvoda dolgozója lett, majd visszakerült az Aprók Háza tagóvodába, ahol jelenleg is ott dolgozik. Két fia született. 2000-ben megválasztották Dunaújvárosi Óvodai Tagozat vezetőjévé, KIÉT-tagnak, illetve az Országos Óvodai Tagozat tagjává. Munkája elismeréseként Eötvös-emlékérem arany fokozatát kapta. Munka mellett sokat kézimunkázik- keresztszemeset, gobelint. Óvodájában különböző kiállításokat szervez.

Takács László gimnáziumi tanár Kertáról, Veszprém megyéből érkezett Dunaújvárosba. A helyi főiskolán szerzett diplomát, műszaki tanárként 1980-ban. Az akkori ­Münnich Ferenc – ma Széchényi István – Gimnáziumban helyezkedett el, ahol a mai napig is dolgozik. Technikát, informatikát tanít, neveli a diákokat. Folyamatosan vállal osztályfőnöki teendőket is. Harmónia, sokoldalúság, kiegyensúlyozottság és nyugodt, értékközpontú döntések a legjellemzőbbek személyére. Az iskolai összejövetelek, tanári ünnepségek mozgatórugója, nőnapi ünnepségek „szakácsa”. Korábban távfutó volt, a természet iránti szeretete azóta is töretlen. Rendszeresen túrázik, kerékpározik. Hobbija a kert, a kutyák és a főzés.

Takács László Fotók: amatőr

A díjazottak köszöntéséről lapunkat Haraszti Julianna, a Pedagógus Szakszervezet helyi szervezetének képviselője tájékoztatta lapunkat.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!