kézilabda

2020.08.23. 18:40

A kupát az MTK csapata nyerte meg, de sokkal több a győztes

Befejeződött Rácalmáson a rendezvényközpontban és sportcsarnokban az I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupa. A kétnapos eseményt az MTK csapata nyerte meg. A Dunaújvárosi Kohász a második lett.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Rácalmás Szombaton a harmadik helyért a Kisvárda és a Békéscsaba mérkőzött meg, végül a kisvárdaiaknak jutott a bronzérem (35–22).

A döntőben a házigazda Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia és az MTK csapott össze. A budapestiek összességében simán nyerték a finálét, de aki látta a mérkőzést, az tudja, hogy a DKKA-nak többször is volt esélye arra, hogy felzárkózzon ellenfele mellé. De a kritikus pillanatokban egy-egy hiba becsúszott a dunaújvárosiak játékába, így végül semmi sem veszélyeztette az MTK kupagyőzelmét. A rutinos Bulath Anita ismét kitett magáért, tíz gólt lőtt. De nagyobb baj volt az, hogy talán a nem túl jó kapusteljesítmény következtében harmincnégy gólt kapott a DKKA, és az nagyon sok. Ahogy Vágó Attila, a dunaújvárosiak vezetőedzője a mérkőzés után mondta: „harmincnégy kapott góllal nagyon nehéz mérkőzést nyerni.”

DKKA – MTK 28-34 (14-17)

A dunaújvárosiak kerete a felkészülési tornán: Hlogyik, Wéninger, Babovics (kapusok), Javovity, Barján, Ferenczy, Szalai, Horváth, Bulath, Kazai, Krupják, Molnár, Schatzl, Román, Daveszka, Sziráki, Nick, Fodor, Galkó. Vezetőedző: Vágó Attila.

I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupa nevében is benne van, hogy nemcsak a sportágról, szólt az esemény. A tornára ugyanis a csapatok nem érkeztek üres kézzel: saját készleteikből sportfelszereléseket ajánlottak fel olyan gyermekeknek, akik családjaik számára gondot jelent a rendszeres testmozgáshoz szükséges ruházat, vagy egyéb kiegészítők megvásárlása.

Az összegyűlt sportfelszereléseket a rendezvény fővédnökségét ellátó Sportszervezetek Országos Szövetsége (SOSZ) juttatja célba. A tárgyi felajánlásokat kiegészítette a helyszínen kihelyezett gyűjtődobozba a mérkőzésekre látogató szurkolók, és meghívott vendégek által bedobott pénz.

 

Összesen 254 430 forint gyűlt össze, amit Mátyás Gábor, a SOSZ elnökségi tagja, aki egyben a DKKA ügyvezetője is, vette át egy jelképes csekk formájában

A kupa végeredménye:

1. MTK

2. DKKA

3. Kisvárda

4. Békéscsaba

Különdíjasok:

A DKKA legjobbja: Ferenczy Fruzsina.

Gólkirály: Marincsák Nikolett (MTK).

Legjobb kapus: Suba Sára (MTK).

Legjobb játékos: Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK).

A díjakat Fehér Tamás, a DKKA gazdasági vezetője és Gurics Attila, a DKKA menedzsere adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!