Újabb vereség

2024.04.25. 12:19

Klopp kifakadt: én sosem tudtam gólt lőni!

A Premier League szerda este pótolt mérkőzésén a Liverpool 2–0-ra elveszítette az Everton elleni városi derbit. Lassan kimondható, hogy Jürgen Klopp búcsúidényében a Liverpool nem lesz bajnok. A lefújás után a német edző nemcsak a csapatával, hanem önmagával is kritikus volt, és már attól tart, hogy a Bajnokok Ligáját érő helyezésekről is lemaradhatnak. A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik rúgást kapott a meccsen, ami után fájdalmas arccal ült le a kispadra.

MW

Klopp magát hibáztatta

Forrás: AFP

Fotó: Paul ELLIS

Az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool 2–0-ra kikapott a városi rivális Everton otthonában. A találkozó után a Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp saját magát hibáztatta a történtekért, Virgil van Dijk szerint viszont mindenkinek tükörbe kéne néznie – írta meg az Origo.

Jarrad Branthwaite, az Everton játékosa (b) berúgja csapata első gólját az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság Everton–Liverpool-mérkőzésén
Fotó: Jon Super / Forrás: MTI/AP

Klopp magát hibáztatta

A Liverpool már csak a riválisok segítségével lehetne bajnok. De Jürgen Klopp az Everton elleni 2–0-s vereséget követően elmondta, ő nem sok jóban bízik, sőt, még amiatt is aggódik, hogy a Vörösök egyáltalán a Bajnokok Ligájába bejutnak-e.

Arra lenne szükségünk, hogy a riválisaink elveszítsenek néhány mérkőzést, de ez nem jellemző rájuk. Az Arsenal nem tűnt túl gyengének tegnap (5–0-ra ütötte ki a Chelsea-t – a szerk.). Nekünk pedig jobban kell játszanunk, pontokra van szükségünk. Nem vagyunk biztonságban, akár a BL-ről is lemaradhatunk, mivel a Tottenham sokkal kevesebb meccset játszott nálunk

világított rá a Liverpool menedzsere, aki szerint az elmaradt gólok miatt ő is felelőssé tehető.

Az Everton kezére játszottunk. Rögzített helyzetből kaptunk két gólt, miközben tudjuk, hogy ez az Everton erőssége. A második góljuk már-már rutinszerű volt, az idényben sok ilyet szereztek. Érthetetlen az egész. Azt hittem, hogy megérkeztünk a meccsbe, ziccereket alakítottunk ki, de egyikkel sem tudtunk élni. A második góljuk után megzavarodtunk. Nem tudtunk fordítani, egyszerűen nem voltunk elég jók

– mondta csalódottan a német edző.

„Én sosem tudtam gólt szerezni, most pedig én vagyok a felelős azért, hogy nem lövünk gólokat. Nem vagyok mérges emiatt. Őrület, hogy mennyire sok helyzetet alakítottunk ki a legutóbbi négy meccsen. Fejlődnünk kell. Bocsánatot kérek a szurkolóktól. Nekünk is nehéz, de tudjuk, hogy nekik még inkább az. Jobban kellett volna játszanunk, nem tettük meg, ezért kapunk ki”

– nyilatkozta önkritikusan Klopp. A Liverpool csapatkapitánya szerint is itt az ideje mindenkinek magába néznie – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Nagyon csalódott vagyok több szempontból is. Mindenkinek a tükörbe kellene néznie, megvizsgálnia a maga teljesítményét, hogy teljes erőbedobással küzdött-e. Meg akarjuk egyáltalán nyerni a bajnokságot? Nem adjuk fel, lesznek még meccseink, de ha nem nyerjük meg a párharcainkat, és az ellenfelünk folyton szabadrúgásokat kap a mi hibáink miatt, akkor nincs esélyünk a cím elhódítására

– mondta el kendőzetlen őszinteséggel a holland védő. A második félidőben a komoly rúgást kapó Szoboszlai Dominik is fájdalmas arccal hagyta el a pályát, s a magyar válogatott középpályás teljesítménye ismét a kritikák kereszttüzébe került.

Szoboszlai megsérült

Nem jelentett meglepetést, hogy Szoboszlait a 63. percben lecserélték az Everton ellen. A kispadra grimaszolva ült le a magyar középpályás, aki mellett Curtis Jonest és Ibrahima Konatét is lehívta a pályáról Jürgen Klopp – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A Liverpool támadói mellett a magyar játékos és Ibrahima Konaté kapta a legrosszabb osztályzatokat a találkozó után. Konatéről azt írta a Liverpool Echo lap, hogy a francia védő számára rémálomszerű volt az első félidő, mert Dominic Calvert-Lewinnal egyszerűen nem tudott mit kezdeni. Emellett hozzájárult az Everton vezető góljához, a második félidőt pedig egy eladott labdával kezdte. 

Atalanta v Liverpool FC: Quarter-Final Second Leg - UEFA Europa League 2023/24
Szoboszlai meg is sérülhetett, legalábbis a lábát fájlalta
Fotó: Luca Rossini / Forrás: AFP

Szoboszlainak egy felvillanása sem volt az első félidőben, nem ment neki a játék, és a másodikban sem nyújtott meggyőző teljesítményt. Ami még aggasztó lehet a magyar szurkolók Eb-reményei szempontjából, hogy a magyar csapatkapitány meg is sérülhetett, legalábbis a lábát fájlalta. A Vörösök az elmúlt hat tétmeccsükből csak kettőt tudtak megnyerni, egy döntetlen mellett harmadszor kaptak ki. A Liverpool legközelebb szombaton délután, a West Ham United otthonában lép pályára a Premier League-ben.

Premier League, a 29. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Everton–Liverpool FC 2–0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában