Az utolsó Acélbika Duschek Dávid

2018.04.06. 22:20

Tizenegy új játékos csatlakozott a magyar jégkorong-válogatotthoz

Az április 22-én kezdődő divízió I/A-ás jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott két edzőmérkőzésen jutott túl. Szerdán hazai környezetben 4–3-ra győzte le Ausztriát, majd csütörtökön lapzártánk után Bécsben 3–1-re. A felkészülés folyatódik, tegnap tizenegy játékos csatlakozott a kerethez.

Agárdy Csaba

Stipsicz Bence küzd a korongért Daniel Wogerrel a Magyarország– Ausztria felkészülési mérkőzésen Fotó mti: Bodnár Boglárka

Az Erste Liga döntőjében érdekelt két csapat, a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest játékosai, illetve egy tengerentúli légiós tegnap csatlakozott a kerethez. Ez persze azt is jelenti, hogy néhány játékostól meg kellett válnia Jarmo Tolvanen szövetségi kapitánynak. A tegnapi keretszűkítésnek áldozata lett Odnoga és Léránt, így a DAB-ot már csak Du­schek képviseli.

Pénteken Bálizs Bence (kapus, MAC), Pozsgai Tamás (hátvéd, MAC), Garát Zsombor (hátvéd, MAC), Bodo Chris (csatár, MAC), Terbócs István (csatár, MAC), Nagy Krisztián (csatár, MAC), Somogyi Balázs (csatár, MAC), Magosi Bálint (csatár, DVTK Jegesmedvék), Galanisz Nikandrosz (csatár, DVTK Jegesmedvék), Vas János (csatár, DVTK Jegesmedvék), Gőz Balázs (hátvéd, Norfolk Admirals, ECHL) csatlakozott a válogatotthoz. Hétfőn érkezik: Vay Ádám (kapus, Rapid City Rush, ECHL). Sajnos egy játékosra nem számíthat a stáb: a honosított Dansereau Keegan családi okok miatt Kanadába utazott. Bartalis István viszont elkezdte a munkát a válogatottal. A csapatkapitány egy, a szezon végén összeszedett sérülésből van felépülőben, és remélhetőleg hamarosan teljes értékű edzéseket végezhet.

Stipsicz Bence küzd a korongért Daniel Wogerrel a Magyarország–
Ausztria felkészülési mérkőzésen Fotó mti: Bodnár Boglárka

Jarmo Tolvanen így értékelte az osztrákok elleni második mérkőzést: – Az első harmadban jobban játszottak az osztrákok, domináltak, de mi remekül védekeztünk a kapu előtt és a semleges harmadban is. Ezért hiába lőttek sokat a kapunkra, igazi veszélyt nem jelentettek rá. A vezetés birtokában a második harmadra sokkal erősebben jöttünk ki, helyzeteket alakítottunk ki, gólokat lőttünk, nagyon pozitív benyomásokat kaptam erről a játékrészről. A szerdai meccsen hasonló volt a szituáció, két góllal vezettünk, de leadtuk az előnyünket. Most azonban sokkal okosabban játszottunk, a megbeszéltek szerint tartottuk az előnyünket. Boldog vagyok, remek volt ma a csapatmunka.

A válogatott további felkészülési találkozói: április 11., szerda, 19.00: Szlovénia–Magyarország (Bled), április 13., péntek, 19.00: Magyarország– Japán (Miskolc), április 18., szerda, 17.30: Magyarország– Ukrajna (Káposztásmegyer).

A világbajnokság április 22-én kezdődik, a magyar csapat az első fordulóban Kazahsztán ellen játszik (16 óra) a Papp László Budapest

Sportarénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!