Acélbikák

2017.12.03. 20:47

Hatpontos volt az erdélyi túra a DAB számára

A DAB jégkorongcsapata a hét végét Erdélyben töltötte. Az Erste Liga két mérkőzésén a maximális hat pontot gyűjtötték be az Acélbikák.

Agárdy Csaba

a

Szombaton Brassóban kezdte erdélyi túráját a DAB. A vendégcsapatoknak mindig nehéz a dolguk Erdélyben, fanatikus a közönség, és ahogy mondani szokták, a játékvezetők általában megfújják a hazai pályát, különösen igaz ez Csíkszeredára.Brassóban remek játékot mutatott a dunaújvárosi csapat, és váratlanul magabiztos győzelmet aratott. A DAB-ba visszatért a hárommeccses eltiltását letöltő Orbán Attila, és a korábban kisebb sérüléssel bajlódó Hugo Turcotte és Daniel Nageler. A dunaújvárosiak sorozatban a hetedik győzelmüket aratták az Erste Ligában.

Corona Brassó – DAB 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

DAB: Duschek – Léránt, Orbán (1), Izacky, Nageler, Turcotte 1 (1) – Hüffner, Erdélyi, Azari (2), Novotny, Hári (1) – Lencsés, Hruby, Odnoga 1, Silló 1, Nagy – Skrypets, Németh, Borbás, Török. Vezetőedző: Jason Morgan.

Vasárnap Csíkszeredában léptek pályára a dunaújvárosiak. A csíkiak szombaton hazai környezteben telt ház előtt 6-4-re megverték az Újpestet. Az UTE vezetőedzője, a DAB egykori csapatkapitánya, majd trénere, Szilassy Zoltán abban látta csapata vereségének okát, hogy a saját harmadukban szemmel akarták verni az ellenfelet „ez meg ebben a sportágban nem működőképes.

”Jason Morgan a brassói győzelem után hátra már nem tekintett, hanem a Csíkszereda elleni meccsel foglalkozott:

- A Csíkszereda igazán jó jégkorongot játszik az utóbbi időben. A legjobb formánkat kell hoznunk, ha sikeresek akarunk lenni az otthonukban. Technikás csatáraik vannak, akik kihasználják, ha a korongot nem becsüljük meg. Arra is oda kell figyelnünk, hogy a lehető legkevesebb kiállítással játsszunk, hiszen az emberelőnyös játékuk kiemelkedő. Remélem, lendületet tudunk venni a brassói mérkőzésen, és jó formában érkezünk a Csíkszereda ellen.

És a csapat jó formában érkezett, nagyszerű találkozón az Acélbikák újabb győzelmet arattak.

A második harmadban dőltek el a lényeges dolgok, amikor négy dunaújvárosi gólra egy csíkszeredai sem érkezett. Pedig a találkozó a hazaiak számára jól kezdődött, hiszen már az 54. másodpercben megszerezték a vezetést. A harmad végén is a székelyeknél volt az előny (2-1), de jött egy 4-0-ás dunaújvárosi roham a második harmadban (Novotny, Odnoga, Török, Izacky volt eredményes), és máris remek helyzetben várhatták a dunaújvárosiak a hajrát. A DAB végül 6-4-re nyert. Ezzel felzárkózott a tabellán az élmezőnyhöz, az Újpestet megelőzte a gárda, ötödikként áll, de a vesztett pontokat tekintve hárommal megelőzve a harmadik Csíkszeredát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!