Diákolimpia

2024.04.24. 13:53

Bajnoki cím és érmek a lábtoll-labdázóktól

Második alkalommal rendezték meg Mohácson a V-VI. korcsoportos lábtoll-labda diákolimpia országos döntőjét, amelyen Dunaújvárosból a Kereskedelmi, a Dunaferr, a Rudas, a Lorántffy, a Bánki, valamint Pannon Oktatási Központ negyven tanulója képviselte oktatási intézményük színeit.

Gallai Péter

A bánkis Zudor Milán aranyérmet szerzett

Fotó: DLLE

A sportolók nagyon eredményes játékkal zárták a szereplésüket, közülük rendkívül izgalmas mérkőzések után jutott el Zudor Milán (Bánki) az aranyéremig és a bajnoki címig. 

Az V. korcsoportban Pentz Anna, Kovács Flóra, Terenyei Alexandra (Kereskedelmi) játéka érdemelte ki az ezüstérmet. VI. korcsoportban a Kondor Anett, Bálint Réka, Király Klaudia Jázmin (Rudas) alkotta trió állhatott fel a dobogó a második fokára. Bronzérmet szerzett az 

V. kcs. fiú csapatversenyben a Bartók Péter, Fridrich Noel, Sziver Patrik Péter összeállítású együttes. Az V. kcs. lány csapatversenyben Rácz Noémi, Simon Barbara, Szabó Fanni Eszter hármasa. A VI. kcs. fiú csapatversenyben Dombi Mihály, Lednecki Patrik, Pentz Attila szerzett harmadik helyet. Az V. kcs. fiú egyéni versenyszámban Friedrich Noel lett harmadik.

A harmadik helyezettek mind a Kereskedelmi iskola diákjai, ahol nagy utánpótlásbázisa van a sportágnak Horváth Edina irányításával. A többiek felkészítője Kohán Árpádné volt.

A VI. korcsoportban fiú egyéniben – ahol a legtöbben indultak – szintén bronzérmet szerzett Kattári Dávid (Dunaferr) a harmincöt induló között. Kohán Árpádné tájékoztatása szerint még vár egy országos diákolimpia vár a lábtoll-labdázókra. Május 15-én Lakiteleken versenyez majd az I-IV. korcsoport, ahol harminckilencen képviselhetik Dunaújvárost.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában