Sportsikerek

2024.01.04. 17:00

Marozsán Fábián bravúrjai

Kiemelkedően teljesítettek az elmúlt évben a magyar sportolók, akik az olimpiai sportágak tekintetében kilenc versenyszámban világbajnoki címet szereztek.

Duol.hu

Marozsán Fábián a 65. helyen áll a férfi teniszezők világranglistáján

Forrás: MTI

Fotó: Andy Wong

Emellett az Európa Játékokon, az Egyetemi Világjátékokon, a Küzdősportok Világjátékán, továbbá 2023 kontinentális és világversenyein is számos érmet gyűjtöttek.

Kronológia:  
Április 29. A Vasas nyerte a férfi vízilabda Eurokupát. A piros-kékek a Savona elleni fináléban az idegenbeli döntetlent követően 15-7-re diadalmaskodtak a Komjádi Uszodában. A Vasas 21 esztendő elteltével nyert újra nemzetközi trófeát, akkor a Kupagyőztesek Európa Kupájában ért a csúcsra.
Április 29-május 1. Bragmayer Zsanett aranyérmet nyert a spanyolországi Ibizán rendezett aquatlon-világbajnokság női versenyében, valamint világbajnoki ezüstérmet szerzett duatlonban.
Május 14-18. Németh Domonkos nyerte a Csopakon rendezett vitorlázó Finndingi Európa-bajnokságot.
Május 15. Marozsán Fábián 6:3, 7:6-ra legyőzte a volt és egyben leendő világelső Carlos Alcarazt a római salakpályás tenisztornán.
Május 21. Hanga Ádám csapata, a Real Madrid nyerte meg a férfi kosárlabda Euroligát, mivel a kaunasi négyes döntő fináléjában 79-78-ra legyőzte a görög Olimpiakoszt.
Május 28. A magyar férfi strandkézilabda-válogatott Európa-bajnok lett, miután a portugáliai kontinenstorna döntőjében 2-0-ra legyőzte Németországot.
Május 29.-június 4. Márton Luana aranyérmet nyert a bakui taekwondo-világbajnokságon a nők 57 kilogrammos kategóriájában. (Folytatjuk)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában