Bajnoki

2023.09.24. 19:30

Az MTK nyert a Dunaújváros FC elleni matinén

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság délnyugati csoportjának nyolcadik fordulójában idegenben lépett pályára a Dunaújváros FC csapata. A vasárnapi matinén a házigazda MTK Budapest együttese kétgólos különbséggel diadalmaskodott.

Gróf András

A dunaújvárosi csapat ötödik vereségét szenvedte el a szezonban

Fotó: Laczkó Izabella

MTK Budapest II – Dunaújváros FC 3-1 (2-1)

Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, 100 néző. Vezette: Holczbauer Flórián (Szalai, Keszthelyi).

MTK Budapest II: Balázs J. - Miknyóczki (Anokye a 71. p,), Stumpf, Farkas M., Vadnai, Kovács P., Kosznovszky (Bene a 46. p.), Herczeg (Antal a 90. p.), Biben, Kenesei N., (Vas M. a 79. P.), Zsóri (Hegedűs T. a 71. p.). Vezetőedző: Kanta József.

Dunaújváros FC: Molnár L. - Németh K., Horváth M., Patkós K. (Ferenczy az 56. p.), Vagyóczki, Stampfel, Puskás G., Vörös T. (Kozma a 63. P.), Tapiska (Marlen a 86. P.), Bata, Szepessy R. Vezetőedző: Dobos Barna.

A hazaiaknál hat olyan labdarúgó (Miknyóczki Ádám, Vadnai Dániel, Kovács Patrik, Kosznovszky Márk, Biben Barnabás és Zsóri Dániel) szerepelt a kezdőben, akik az első csapat keretéhez tartoznak. Ennek ellenére az első percekben a dunaújvárosiak játszottak fölényben. A huszonnegyedik percben mégis a fővárosiak szerezték meg a vezetést. Egy sarokrúgást követően Kenesei Noel csúsztatott a rövidről a kapura, amibe Molnár László már csak belekapni tudott (1-0). Az első játékrész vége előtt négy perccel Kosznovszky Márkot buktatták a vendégek tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest Zsóri Dániel a kapu bal oldalába lőtte (2-0). A fordulást követően bátrabban futballozott a DFC gárdája, aminek köszönhetően sikerült is a szépítés. Az ötvenegyedik percben egy kiugratást követően Bata Kristóf a jobb alsó sarokba gurított (2-1). Ezt követően a kék-fehéreknek volt több gólszerzési lehetősége. A végeredményt a kilencvenegyedik percben Kovács Patrik állította be, akik a bal alsó sarokba lőtt (3-1).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában