Dunaújváros ­

2023.07.23. 18:27

Háromgólos sikerrel hangolt a bajnoki rajtra a Dunaújváros FC

Gróf András

Puskás Gábor Békéscsabáról tért vissza a DFC-hez Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Szombaton délután lejátszotta utolsó felkészülési találkozóját a 2023/2024. évi labdarúgó NB III. délnyugati csoportjának őszi szezonjára készülő Dunaújváros FC csapata. Az újvárosiak ellenfele ezúttal a Fe­jér vármegyei első osztályban szereplő Ercsi Kinizsi gárdája volt. 
Az összecsapást zárt kapuk mögött játszották az együttesek. Az első negyedóra végén a hazaiak szerezték meg a vezetést. Ezt követően is támadásban maradt az újvárosi alakulat, amíg a vendégek elsősorban a védekezésre koncentráltak. A játékrész hajrájában újabb két találatot szerzett a harmadosztályban szereplő vendéglátó együttes, így háromgólos előnnyel zárta az első félidőt.A fordulást követően is az újvárosiak játszottak fölényben, de rendre kimaradtak a gólhelyzetek. Egészen a hatvanadik percig kellett várni az újabb hazai találatra. Ezután sort cserélt Dobos Barna vezetőedző, aminek köszönhetően szépítettek az ercsiek. Összességében azonban magabiztos, 4–1-es győzelemmel zárta a felkészülés ezen szakaszát a DFC együttese. Júliusban számos találkozón gyakorolhatott a Dunaújváros FC. Az első meccsen a Cegléd VSE gárdáját 3–2-re győzték le az újvárosiak, majd az első osztályú Fehérvár FC vendégeként két góllal kaptak ki. A folytatásban következett két vereség, előbb Pálhalmán a szintén NB III-as Érd (0–1), majd Felcsúton a Puskás Akadémia II. (5–0) ellen. Július 19-én a szekszárdiak háromgólos (0–3) sikert arattak a DFC ellen, a Mezőfalva együttesét azonban 4–0-ra legyőzte Dobos Barna együttese. Vasárnap már „élesben” lép pályára a dunaújvárosi csapat. Az idénynyitón a Dunaújváros Stadionban 17.30 órakor a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő együttesét fogadják Szepessy Róberték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában