Kézilabda

2022.10.31. 07:00

Kilencszáz fiatal kézilabdázó lépett pályára az Üstökös Kupán

A korábbi évekhez képest némileg szűkebb mezőnnyel, ám így is harminckét egyesület hatvanhét csapatát pályára szólítva zajlott az elmúlt hétvégén a XVIII. Üstökös Kupa.

Szabó Szabolcs

XVI. Kerületi KMSE a szombati csoportmeccsen három góllal (18–15) verte a fótiak csapatát

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Nem kétséges, az elmúlt évek alatt a magyar kézilabda-utánpótlás egyik legrangosabb és egyben legnépesebb seregszemléjévé nőtte ki magát az Üstökös Kupa, amelyet anno Takács Gyöngyi indított diadalmas útjára. 

Az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt, zárt pályákon, közönség nélkül kellett játszaniuk a tehetséges kézilabdázó palántáknak. 

Az idei évben, október utolsó hétvégéjén ilyen korlátozás nem volt, ám az őszi tanszünet elmaradása részben átírta a korábbi versenynaptárt. Így a lelkes szervezőcsapat – a Fe­jér Megyei Kézilabda Szövetség – Csőregi Lászlónak, a megyei szövetség versenyigazgatójának gondos irányítása mellett – két nap alatt bonyolította le a hatvankét csapat több mint kilencszáz fiatal kézilabdázójának egyedülálló versenyzést biztosító tornát. 

Az együttesek öt helyszínen – a Dunaújvárosi Egyetem sportcsarnoka, a Dunaújváros Sportcsarnok, a Rácalmási Sport- és Rendezvénycsarnok, Arany János Általános Iskola, Gárdonyi Géza Általános Iskola – mérkőztek. 

Szoros csatákat hoztak a szombati csoportmeccsek is
Fotós: Szabone Zsedrovits Eniko

A dunaújvárosi színeket ezúttal a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia négy gárdája képviselte az U11-es, U13-es, az U14-es és az U15-ös korosztályban. 

A maratoni meccssorozat szombaton reggel fél kilenckor a Dunaújvárosi Egyetemen a VAX SE Sárbogárd–Martonvásár találkozóval indult. 
Szombaton két kiírásban született végeredmény. A fiúk U12-es tornáját a hibátlan teljesítmény nyjtó Ferencváros nyerte, a maximális nyolc pontot begyűjtve. A további sorrend: 2. Sárbogárd (5 pont), 3. XVI. Ker. KMSE (4. p.), 3. Angyalföldi Sportiskola (2. p.), 4,. Martonvásár (1. p.) 

Izgalmas mérkőzéseket láthattak az Üstökös Kupára kilátogató szurkolók
Fotós: Szabone Zsedrovits Eniko

Szombaton este a leány U12-es korosztályban is eredményt hirdettek. E seregszemén nyolc csapat indult – ASI, Kozásmisleny, PC Trade Szeged, Alba Fehérvár KC, Debrecen, Mosonmagyaróvár, Nova KS, XVI. Ker. KMSE. A torna végén a debreceni sportiskolások örülhettek, akik a döntőben, kiélezett csatában 22–21-re győzték le a szegedieket. A harmadik helyet az ASI fiataljai szerezték meg. 

Vasárnap 9 órától tovább dübörgött az Üstökös Kupa. A helyosztók lapzártánkkal egy időben értek véget, így a teljes eredménylistát szerdai lapszámunkban közöljük, illetve olvasóink megtalálják internetes kiadásunkon, a duol.hu-n is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában