Jégkorong

2022.06.02. 00:00

Dunaújvárosi nevelésűek elismerései

Kedden a Magyar Jégkorong Szövetség küldöttgyűlésén átadták a szezonvégi díjakat. A kapusok között a dunaújvárosi nevelésű Rajna Miklóst találta a legjobbnak a szakmai bizottság, így ő vehette át a Vedres Mátyás-vándorkupát.

duol.hu

Fotó: Shutterstock

 A Mr. Spirit díj annak jár, aki a jégkorong iránt a leginkább elkötelezett, aki a legjobban példázza a sportemberi magatartást, az elhivatottságot és az alázatosságot, aki nem feltétlenül a statisztikai mutatóival, hanem a hozzáállásával és a munkavégzésével tűnik ki. Az elismerést ezúttal az ugyancsak dunaújvárosi nevelésű Hetényi Zoltán, a DEAC kapusa kapta. Életvitelét maximálisan és profizmussal rendeli a sportkarrier alá, és példamutató abban is, hogy a Debreceni Egyetem vadgazdálkodás mérnöki szakának hallgatója, a tanulmányait a meccsek és edzések mellett is teljes odaadással végzi. 
A legjobb csatárnak járó, ifj. Ocskay Gáborról elnevezett díjat az előző évhez hasonlóan ezúttal is a szintén dunaújvárosi Erdély Csanád vehette át. 
Idén negyedszer adták át a Kéri Rudolf-emlékdíjat, amellyel azokat jutalmazzák, akik sokat tesznek a sportágért. A győztes Tornyi Gábor, a Vasas és a női válogatott felszerelésmenedzsere lett. Kéri Rudi ízig-vérig dunaújvárosi lokálpatrióta volt, itthon az első felszerelésmenedzser. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában