Foci

2022.06.14. 20:53

A Koncz Bertalan-vándorkupa végleg a földváriaknál marad

A pénteki gálamérkőzés után, amikor a Dárdai Team lépett pályára a helyiek ellen, szombaton a felnőttcsapatok viadalával folytatódott a nagyvenyimi focifesztivál és III. Koncz Bertalan Emléktorna. A rajtvonalnál a Mezőfalva visszalépése miatt végül Nagyvenyim két csapata, továbbá Baracs, Előszállás, Solt és Dunaföldvár együttese lépett pályára.

Horváth László

A győztesnek járó serleget Konczné Bójás Magdolna adta át Fotók: Horváth László

A későbbi győztesekkel először a házigazdák első számú alakulata mérkőzött 1–1-es végeredménnyel. Ezt követően büntetőkkel döntöttek a győzelemről, ami a tolnai első osztályban szereplő földvári csapaté lett. A következőkben a hazai játékosokból verbuvált Baraqza az Előszállással játszott, és 2–1-es győzelemmel zárt. Harmadikként a Baracs–Nagyvenyim-találkozó következett, ahol gól nélküli döntetlen született. Negyedikként Solt és a Baraqza állt kezdővonalhoz. Itt a Bács-Kiskun megyei másodosztályú Solt 3–0-val bizonyult jobbnak. Az ötödik meccsen Dunaföldvár 4–0-s végeredménnyel búcsúztatta Baracsot, majd Előszállás a Solttól kapott ki 0–2-re. 
Az ebédszünet idején gyorsításként lejátszott Baracs–Előszállás 3–2-es és Nagyvenyim–Baraqza 1–3-as összecsapás után már csak a döntő kimenetele volt kérdéses, ahol a Dunaföldvár 2–0-s sikerrel, jobb helyzetkihasználással megérdemelten hódította el a vándorkupát. 

A döntő szünetében a Duna Dog Center bemutatóját láthattuk


A döntő szünetében még láthattunk egy remek kutyás bemutatót a Duna Dog Centertől. A kétnapos esemény egyébként jótékonysági célt is szolgált, a szervezők anyagi és tárgyi adományokat is gyűjtöttek a dunaújvárosi Törpi Bölcsi Állatmentő Szolgálatnak. 
A találkozókat követően a végső helyezések: 1. Dunaföldvár, 2. Solt, 3. Nagyve­nyim-Baraqza, 4. Nagyvenyim, 5. Előszállás, 6. Baracs. 

A Tolna megyei első osztályban szereplő Dunaföldvár együttese nyerte meg a tornát

A kupa befejeztével Váradi Tamás, a Dunaföldvár FC edzője nyilatkozott. 
– Köszönjük a meghívást! Ugyanúgy, mint a bajnoki szezonban, egy fiatal csapattal próbáltuk elérni a legjobb eredményt. Szerencsére itt is jól jött ki a lépés, és meg tudtuk nyerni az emléktornát. 
A díjátadáshoz felsorakozó csapatoknak Gászler Ferenc fő szervező megköszönte a részvételt. A díjakat Freud Krisztiántól és a család részéről Konczné Bójás Magdolnától, a kupa névadójának özvegyétől, valamint lányától vehették át a csapatok. 
A rendezvény utolsó mozzanatában Konczné Bójás Magdolna különleges felajánlásban a vándorkupát véglegesen a dunaföldvári csapatnak ajándékozta. Ezzel is jelezve, hogy a jövőben családi körben ápolják tovább Koncz Bertalan emlékét. 
– Sikeres, kétnapos rendezvényen vagyunk túl, amit az időjárás ezúttal is igyekezett szétrombolni, de szerencsére csak a program végén okozott kis fennakadást. Nagyon köszönjük a család nevében a résztvevőknek, a szervezőknek ezt az óriási munkát – mondta lapunknak Konczné Bójás Magdolna. 
Gászler Ferenc fő szervező a nap végén kérdésünkre válaszolva kifejezte reményét a focifesztivál folytatására. Sőt, még magasabbra tennék a lécet! Nagy öröm számukra, hogy mindenki jól érezte magát. 

Címkék#sport#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában