Amerikai foci

2022.06.21. 23:03

A kiütéses sikerrel egyből elődöntőbe jutottak

A DAK Acél Dunaújváros Gorillaz együttese hazai pályán 63–0-ra kiütötte az Oroszlány Bears csapatát a bajnokság utolsó alapszakasz-mérkőzésén.

Morva Dávid

Fotó: LI

A sikerrel a Gorillák nemcsak bejutott a rájátszásba, hanem a nagy különbségű győzelemnek köszönhetően egyből az elődöntőbe katapultált. 
Ahogyan azt korábbi cikkünkben is írtuk, a találkozó esélyese toronymagasan a hazai csapat volt, de ekkora különbségre talán ők sem számítottak. A dunaújvárosiak ezzel a sikerrel 3–1-es mérleggel fejezték be az alapszakaszt, a Komárom-Esztergom megyeiek pedig utolsóként zártak. 

Forrás: LI

A mérkőzésről nem is írnánk bővebben, annak értékelését meghagytuk Madarász Attilának: – Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem mi voltunk ennyire jók, hanem sajnos az ellenfél volt ennyire gyenge. Őszintén szólva nagyon nem gyakoroltunk szándékosan olyan játékelemeket, amelyeket a rájátszásban majd alkalmazhatunk. Ugyanazokat a sémákat vettük alapul, mint amiket a szezon korábbi mérkőzésein. Sajnos a meccs még edzőmérkőzésnek is gyenge volt. A legfontosabb az volt, hogy senki ne sérüljön meg. 
Az alapszakaszt végül a Budapest Wolves II nyerte meg, második lett a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz, a harmadik pedig az Újpest Bulldogs lett. A versenykiírás szerint így a Wolves II és a Gorillák automatikusan a legjobb négy közé került. A lila-fehérek a hatodik Dabas, a negyedik Fehérvár Enthroners II, az ötödik Levelek Spartans gárdájával mérkőzik meg a legjobb négybe kerülésért. Az elődöntő dátuma: július 17-e, vasárnap. A pontos helyszín azonban és az ellenfél kiléte még nem ismert. Madarász Attila szerint a rájátszásra szeretnének a heti két edzés mellé egy hétvégi edzőtábort is beilleszteni a felkészülésbe, ezzel is segítve a csapatkohéziót, ennek időpontja azonban még nem ismert. 
Az azonban biztos, hogy a Gorillák a legjobb négy között vannak, és egy lépés választja el őket, hogy éremért játszanak a szezon végén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában