Torna

2022.04.06. 20:59

Újvárosi éremeső a korosztályos diákolimpián

Remekeltek a dunaújvárosi versenyzők a közelmúltban megrendezett tornászok országos diákolimpiai döntőjében, amelyet a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok tornacsarnokában rendeztek. Eredménysoroló.

Szabó Szabolcs

A Vasvári Pál Általános Iskola csapata III–IV. korcsoportban az első helyet szerezte meg az országos diákolimpia döntőjében Fotók: Magyar Diáksport Szövetség

A mögöttünk hagyott hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok tornacsarnokában rendezték meg a fiatal tornászok országos diákolimpiai döntőjét, amelyen számos dunaújvárosi fiatal tehetség vett részt. 
A fiatal hölgyek versenyében szép dunaújvárosi siker született, az első korcsoportban a Vasvári iskola B jelzésű gárdája (László Vanessza, Kaczkó-Dombovári Zora, Varga Zonga, Vajai Gréta) lett a győztes, a szintén vasváris A jelzésű kollektíva (Vizi Alíz, Szabó Blanka, Ágoston Szonja, Fehér Flóra) előtt. 
A második korcsoportban a harmadik helyen végzett a Vasvári csapata (Kálmán Olívia, Demlyén Adél, Szíj Emma, Kiss Federika Dóra, Tombor Anna Léna). 
Egy korcsoporttal feljebb, már a Rudas diákjaként mérette meg magát Makai Lilla, aki a második helyen zárt, Makovits Mirtill pedig a harmadik helyen fejezte be a rangos versenyt. 
A harmadik és negyedik korcsoportban Szij Emese egyéniben bronzérmet, valamint csapatversenyben Csíki Zsófia, Margiotta Sarolt, Benkő Boglárka és Mayer Eszter bronzzal zárt. A fiúknál is a papírformának megfelelően szállították a helyezéseket az újvárosiak. Az első korcsoportban a vasváris Leicht Ferenc, Ellenberger Benett, Zudor Zolta, Heftner Zoltán alkotta gárda az ezüstérmet szerezte meg. A második korcsoportban kettős újvárosi siker született. A Vasvári A csapata (Lakatos Máté, Kiss Benedek, Barcsi Kristóf, Karsai Zsombor) aranyérmet szerzett, amíg a Vasvári B (Bernáth Donát, Gerbovits Dávid, Vén Zente, Püspök Áron, Guly­bán Erik) a második helyen zárta a rangos seregszemlét. 
A dunaújvárosi utánpótlás-tornasport erejét mutatja, hogy összességében az újvárosi fiatal tornászok – és kiváló felkészítőik – három arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel zárták az idei országos diákolimpia döntőjének küzdelmeit. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában