Jégkorong

2022.02.20. 21:57

A dunaújvárosi jégkorongozók vereséggel fejezték be az idényt

Vereséggel fejezte be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az idei szezont az Erste Ligában. A DVTK Jegesmedvék tíz gólt lőtt szombaton este Dunaújvárosban.

Agárdy Csaba

2022.02.19. Dunaújvárosi Acélbikák- Diósgyőri VTK felnőtt férfi jégkorong mérkőzés Dunaújváros Jégcsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Mivel már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a DAB nem kerül be a play-off kvalifikációba, vagyis véget ér az Acélbikák számára a szezon, ezért számukra már tét nélküli volt a mérkőzés. Amiért azonban mindenképpen érdemes volt kilátogatni a találkozóra, hogy három dolgot is megünnepelhettek azok a dunaújvárosiak, akik szeretik a jégkorongot. 

Kalmár Tibor 2020-ig volt a dunaújvárosi zsűri tagja. A vírus miatt most köszöntötték Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a klub vezetésével együtt köszöntötte az 500. Erste Liga-mérkőzésén már túljutó Szappanos Dávidot, a közelmúltban floorball diákolimpiai aranyérmet szerző Vasvári Pál Általános Iskola azon játékosait, akik a DAB jégkorongozói, valamint a dunaújvárosi zsűriben több mint harminc éven át időmérőként dolgozó Kalmár Tibort is. 

Visszatérve Szappanos Dávidra. 

Szappanos Dávid 500! Mellette Barta Endre

A jászberényi születésű Szappanos ezt az ötszáz mérkőzést több csapatban hozta össze, mivel a DAB-on kívül játszott a MAC-ban, a Ferencvárosban, a Vasasban, a DVTK Jegesmedvékben és a Budapest Starsban is. Ami bizonyos, Dunaújvárosban nem okozott csalódást, minden mérkőzésen a csapat meghatározója volt. Tavaly harminckét meccsen huszonkilenc pontot gyűjtött. 

A szezon nem volt túl szívderítő, de ahogy mondani szokás, csak a szépre emlékezzünk, és a szezon utolsó bajnoki meccsén szerencsére volt mire emlékezni. 

A DAB tehetségei: Bába Benjámin, Denkmajer Huba, Éliás Dániel, Golubov Kristóf, Rácz-Vidonyenec Kristóf

DAB – DVTK Jegesmedvék 1–10 (0–1, 0–6, 1–3) 

DAB: Ferreira – Marosi, Bubnov, Pinczés O., Németh P., Somogyi – Németh Á., Tkachenko, Tamás, Stuchlik (1), Szappanos (1) – Jadló­szki, Lescovs, Kabatayev, Gebei, Lőczi 1 – Szűcs. Vezetőedző: Azari Zsolt. 

DVTK: Praták (Hegedűs) – Hadobás (1), Vojtkó, Hajnik 1 (1), Lövei 1 (1), Szabad 1 (2) – Farkas O. (1), Illés 1, Farkas M. 3, Mattyasovszky (2), Pecsét 1 (1) – Fazekas (1), Molnár, Barkó 1 (1), György 1 (1), Trozsák (2) – Szilágyi (1), Gere, Ujj. Vezetőedző: Tokaji Viktor. 

Azari Zsolt: – Mindent elmond a mérkőzésről, hogy az Erste Ligában újonc, mindössze tizenhét éves kapusunk, Jason Ferreira volt ma a csapat legjobbja, s ez egyben elég komoly kritika a többiekre nézve. Az egyetlen jó hír, hogy vége a szezonnak, nagyon sok reformra lesz szükségünk, s fel kell kötni a gatyánkat, ha szeretnénk ebben a bajnokságban továbbra is részt venni, mert az utolsó mérkőzéseink arcpirítóra sikeredtek, függetlenül attól, hogy milyen nehézségekkel, mennyi betegséggel és sérüléssel szenvedtünk ezeken a meccseken. 

Tokaji Viktor: – Nagyon komoly munkát végez az utánpótlásunk az elmúlt években, így a felnőtt és az U21-es csapat közel kerül egymáshoz, ennek köszönhető az, hogy nagyon sok fiatallal tudunk számolni, s ők egy-egy ilyen mérkőzésen bizony meg is tudják mutatni magukat. A mai meccsen nemcsak a Dunaújváros, mi is követtünk el azért elég sok hibát, ezekből tanulnunk kell, s mivel ezeket a hibákat magasabb szinten már egyre jobban kihasználják, arra kell törekednünk, hogy tökéleteshez közeli játékot tudjunk nyújtani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában