a második félidőre teljesen szétesett a dunaújváros

2021.04.25. 20:38

Ezen a mérkőzésen semmi nem sikerült

A futsal NB I alsóházi 6. fordulójában pénteken este, lapzártánk után játszott találkozón nagy különbségű vereséget szenvedett a Dunaferr DUE Dutrade FC csapata az Aramistól.

Balogh Tamás

Fotó: LI

Dunaferr DUE Dutrade FC – Aramis SE 0–9 (0–2)

Dunaferr: Cseresnyés – Csányi, Boldizsár, Dorogi, Németh. Csere: Gergely, Bán (kapusok), Kovács, Garda, Szabó, Kürti, Facskó, Bartha. Edző: Facskó József.

A két csapat legutóbbi találkozói meglehetősen túlfűtöttre sikeredtek, ezért óvatosan kezdték a mérkőzést. Ez azonban csupán fél percig tartott, hiszen a vendégek kihasználva a hazai védelem bizonytalanságát, máris megszerezték a vezetést. Egy perc múlva meglőtték a másodikat is. A hidegzuhany után az újvárosiak rendezték a soraikat, és ezért a szünetben még reménykedhettek a fordításban.Sajnos a hazaiak bizakodása ezúttal a huszonnegyedik percig tartott. Ekkor kapták meg a harmadik gólt, ami valamiért rommá döntötte őket. Az Aramis kihasználta a lehetőséget, és újabb hatot vágott.

A fáradtság és nagyon komoly akaratbeli probléma is felütötte fejét

A Dunaferr legénysége fásultan küzdötte végig a mérkőzést. Kilenc nagyon akaró szólista próbált harcolni a biztos vezetése árnyékában már jól szervezetten működő ellenfele ellen. Csapatjáték nélkül nem járhattak sikerrel.

Elgondolkodtató, hogy a dunaújvárosi futsalosok két leglelkesebb játékosa most már hagyományosan Cseresnyés a kapuban, és a pályán is vitézkedő Facskó József a csapat (rangidős) játékosedzője volt.

Utóbbi azt mondta, sajnos fejben dőlt el a dolog, ott voltak gyengék ezen a mérkőzésen. – Az első félidő két gólja után összeszedtük magunkat, de a másodikra teljesen szétestünk. Azt hiszem, ebben már minden benne van. A fáradtság, és ezen az estén a nagyon komoly akaratbeli problémák is felütötték a fejüket a csapatnál – mondta.

Szabó (10) és Csányi (7) próbál megállítani egy vendégtámadást, nem nagyon sikerült Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Arra pedig, hogy miért nem vállalt több szerepet a pályán, így válaszolt: – Igazából nem rólam szól ez a történet, hiszen ilyenkor csak egy kis segítséget szeretnék adni a fiúknak. Nyilván nekem van egyfajta mentalitásom, amivel máig lelkesen teszem a dolgomat ott is. Abban bíztam, hogy ebből valamit átvesznek tőlem, de a mai alkalommal ez sem sikerült.

Moga Flavius Lorant az Aramis vezetőedzője: – Nagyon nehezen indult a mérkőzés, és az első félidőben eléggé megszenvedtünk azért, hogy tartani tudjuk a vezetésünket. A másodikban a harmadik gólunktól azonban a mi játékunk érvényesült. Megpróbáltunk vigyázni, hogy ne kövessük el azt a hibát, mint a legutóbbi itt lejátszott egymás elleni mérkőzésnél, amiért nagy árat fizettünk a rájátszásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában