A Kohász továbbjutott az EHF Kupában

2017.10.23. 18:56

Már csak egy párharcot kell nyerni a csoportkörért

A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata az EHF Kupa második fordulójának első találkozóján 31-24-re legyőzte a C. S. M Roman együttesét egy héttel ezelőtt Dunaújvárosban, tehát a vasárnapi visszavágóra hét gól előnyt tudott szerezni. Ez azt jelentette, hogy komoly továbbjutási eséllyel utazhatott el Románvásárra a visszavágóra.

JANKÓ ÁRPÁD

Camila Micijevic kiváló játéka ezúttal is gondot okozott az ellenfélnek Fotó: Ady Géza

György László, a Kohász vezetőedzőjének előzetes terve szerint viszont nem a hétgólos előny megvédésére kell gondolni, hanem a román csapat otthonában is a győzelemre kell játszani. A vasárnap délelőtt, magyar idős szerint tíz órakor kezdődő visszavágón tehát egy küzdelmes, az otthon kézilabdázó fiatal román csapat részéről komoly ellenállást mutató játékot vártunk. Sajnos Kazai Anita a szombati edzésen megsérült, így egy szélsővel kevesebb lett a Kohász összeállítása.

Jól kezdett a vendégcsapat, ám egy idő után a szokásos hibák ismét beköszöntek: gyengébb védekezés, a ziccerek kimaradása, labdavesztés. Tehát a román együttes ezeket kihasználva döntetlenre hozta az első félidőt. Egy-egy góllal vezetett a hazai együttes, de szerencsére, főleg Micijevic jóvoltából, a Kohász mindig ki tudott egyenlíteni az első játékrészben.

Adott volt a feladat a második félidőben: jobb kapusteljesítmény, acélosabb védekezés, és a helyzetek értékesítése kell a győzelemhez. Ám a játék képe nem változott. Igyekezett a román gárda elszakadni a Kohásztól, de erre nem volt képes. Továbbra is hazai egygólos vezetés és újvárosi egyenlítés jellemezte a perceket. A sikeresebb szélső játék érdekében váltott György László, és Bouti Fruzsinát tette ki bal oldalon a vonal mellé, és ő azonnal góllal mutatkozott be. Ismét betalált Micijevic, és Takács Dusmáta is szerzett gólt. De megint következett egy gyengébb szakasz a Kohász játékában. Viszont örömteli pillanatot jelentett, hogy Oguntoye Viktória cserekapusunk két hétméterest is kivédett. (Az azeri játékvezetők pedig könnyedén ítélték a büntetőket a Kohász ellen.)

Sajnos továbbra is tartott az egy ide, egy oda menetrend. A Kohász sem tudott elszakadni a hazaiaktól. Elvacakoltunk egy emberelőnyt, és rövidesen bekövetkezett az a nem szívesen várt helyzet, hogy a Roman csapata kétgólos előnyt szerzett (25-23). Időt kért György László, Kovács Anna pedig fontos gólt szerzett (25-24). Az utolsó percekben még egy hazai fellángolásnak lehettünk tanúi, és 27-25-re nyert a román gárda. A Kohásznak pedig öt gól megmaradt az odavágón szerzett előnyéből, így 56-51-es összesítéssel jutott tovább az EHF Kupában, s már csak egy párharcot kell megnyernie a csoportkörbe kerüléshez.

Camila Micijevic kiváló játéka ezúttal is gondot okozott az ellenfélnek Fotó: Ady Géza

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában