Dunaújváros

2024.05.07. 08:00

Kiállítás nyílik Pentelei Molnár János műveiből

Ebben az évben van éppen 100 éve, hogy Dunapentele szülötte Pentelei Molnár János (PMJ), illetve 150 éve, hogy Barkóczi Rosti Pál (BRP) elhunyt. Január 18-án, a József Attila Könyvtárban az olvasópont megnyitásával a Pentele Baráti Kör emlékév eseménysorozatot indított, egyúttal kezdeményezve a Nemzeti Örökség Intézetnél védett besorolású sírhelyeik felújítását. Hamarosan nyílik a Pentelei Molnár János kiállítás.

Duol.hu

A pentelei Mondbach-kúria

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Pentele Baráti Kör Egyesület (PBK) elnöke, Pálinkás Bertalan és Szmodics László nagyívű tervekkel indult neki az emlékév előkészítésének, ezen tervek jó része a jelek szerint meg is tud valósulni. A szívügyükként kezelt, igencsak serény előkészítő hónapok után a Pentele Baráti Kör örömmel jelentette be, hogy a végsimítások alatt lévő Rudnyánszky-Mondbach kúria első időszaki kiállítását (saját rendezésükben) Pentelei Molnár János festményeinek bemutatásával megtarthatják május 8-án, szerdán 17 órakor. A tárlat június 30-ig marad a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában