Ügyészségi infó

2024.05.19. 13:00

Szabadulását követően rövid idővel lopott egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített lopás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki szabadulását követő tizedik napon lopott egy nőtől.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

A nyomozás adatai szerint a férfi 2024. április 24-én délelőtt egy székesfehérvári szolárium pultján hagyott pénztárcát az abban tárolt 100.000 Ft készpénzzel, a sértett okmányaival és bankkártyájával együtt eltulajdonította, a lopással 130.000 Ft kárt okozott a sértettnek.

A gyanúsított többször volt büntetve, főként vagyon elleni bűncselekmények miatt. Legutóbbi szabadságvesztés büntetéséből a lopás elkövetését megelőzően tíz nappal szabadult. A férfi rendszeres jövedelemmel, megélhetéssel nem rendelkezik, ezért alaposan feltételezhető, hogy a megélhetését újabb vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével fedezné, így a bűnismétlés veszélye fennáll.

A férfi hajléktalan életmódot folytat, elfogatóparancs útján került kézre, így vonatkozásában a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll – tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés fellebbezés hiányában végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában