Vendégekkel erősítve

2024.04.29. 17:00

Térzene a belső térben a Sándor Frigyes héten

Tizenegy éve rendezik meg névadójuk születésnapja környékén a Sándor Frigyes hetet a zeneiskolában, ilyenkor muzsikával idézik meg szellemiségét. A második nap a térzene időpontja szokott lenni.

Balla Tibor

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Így készültek idén is, de a zord időjárás a tervek felülvizsgálatára késztette őket, hiszen a hideg sem a hangszereknek, sem a játszóknak nem tesz jót. Így arra a megállapításra jutottak, hogy az iskola kamaraterme is tér, tehát ugyanolyan kiváló helyszíne lehet az aznapra tervezett koncertnek.

Vendégeik is érkeztek erre az alkalomra, a Martonvásári Alapfokú Művészeti Iskola diákjai erősítették az első két zeneszámban a vonószenekart, legfőképpen csellistákkal. Ők, így együtt két produkcióval készültek: Csuka Tímea: Greensleeves and Bacca Pipes Jig és Crewe és B. Gaudio: Can’t take my eyes off you című darabjaival. A Harmonika zenekar Juhos Melinda vezetésével három darabot adott elő, mégpedig G. Malgoni: Guarda che Luna, A. Piazzolla: Libertango és Resavka: Szerb kóló című szerzeményeit. A Kele András, Böröczki Barnabás klarinét duó Mathias Petzold: Keep on Moving és A macska mosolyog című darabbal készült. Melléjük társult a következő zeneszámok erejéig Kiss Olivér, Zsömbör Bálint és Révész Péter, hogy együtt játsszák el Dave Brubeck: Take Five és John Williams: Cantina Band című szerzeményét. A koncert záróformációja a Small Jam Band volt Balogh Zoltán András irányítása alatt, akik olyan darabokkal készültek, mint Jozef Zavinul: Mercy, mercy, mercy, John Coltrane: Africa, Joe Henderson: Mamacita, vagy Joe Henderson: Recorda Me.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában