Átadó ünnepség

2024.05.10. 07:00

Ablakot nyitottak a színvonalas oktatásra Rácalmáson (képgalériával)

A Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe átadó ünnepséget tartottak 2024. május 9-én délelőtt. A rácalmási közösség az oktatási intézmény nyílászáró cserével történt felújítását ünnepelte.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

A Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe átadó ünnepséget tartottak 2024. május 9-én délelőtt. A rácalmási közösség az oktatási intézmény nyílászáró cserével történt felújítását ünnepelte. 

Fotó: Laczkó Izabella

Az ünnepélyes átadón jelen volt Kalamán Ferencné a Dunaújvárosi Tankerületi Központ igazgatója, dr. Molnár Krisztiánt a Fejér Vármegyei Önkormányzat elnöke, dr. Mészáros Lajos a térség országgyűlési képviselője, Schrick Istvánt Rácalmás város polgármestere, valamint a helyi képviselő testület tagjai, a kivitelezést végző Szegletkő Kft képviseletében Nagy László, és az iskola pedagógusai, dolgozói, diákjai. 

Márta István, a rácalmási iskola igazgatója köszöntötte elsőként a megjelenteket. Köszönetet mondott a tankerületnek és a kivitelezésben közreműködőknek és hangsúlyozta háláját a rácalmási önkormányzat képviselő-testületének. Mint elmondta az önkormányzathoz minden problémával fordulhatnak, személyesen a polgármesternek és az iskola volt igazgatójának Németh Miklósnénak is köszönetét fejezte ki. 

Fotó: Laczkó Izabella

Márta István után az iskola fenntartójának képviseletében Kalamán Ferencné vette át a szót. Az igazgató asszony kiemelte, hogy a nyílászáró csere kulcsfontosságú a megfelelő oktatási környezet kialakításához, amely segíti a tanulást és az esztétikai javulás mellett energetiakai hozadékai is volt a felújításnak. 

Fotó: Laczkó Izabella

Ezt követően az ünnepi műsor első felében az iskola 6. és 7. osztályos diákjaiból álló Tulipán énekegyüttes színvonalas műsorát hallgathatták meg a résztvevők. Az országos és vármegyei arany- és ezüst minősítéssel büszkélkedő együttes felkészítő tanára Márkusné Igmándi Zita.

Fotó: Laczkó Izabella

A népdalcsokor után dr. Molnár Krisztián szólt a közönséghez. Az elnök utalt bő egy esztendővel ezelőtt átadott tetőrekonstrukcióra, mert mint mondta akkor fogalmazódott meg az intézmény vezetősége és a tankerület részéről az igény a nyílászárócserék vonatkozásában, amelyet a vármegyei önkormányzat örömmel támogatott. A mostani felújítás összköltsége 50 millió forint volt, amelyet Rácalmás Város Önkormányzata a Fejér Vármegyei Közgyűlés által nyújtott támogatásnak köszönhetően tudott biztosítani. A rekonstrukció keretében az oktatási intézményben összesen 64 darab nyílászárót cseréltek ki, valamint az ehhez szükséges kivitelezési munkálatokat – új párkányok, spaletták, kávák kialakítása – végezték el. Dr. Molnár Krisztián köszönetet mondott a beruházás résztvevőinek és dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselőnek, valamint a helyi városvezetésnek. 

Fotó: Laczkó Izabella

Dr. Mészáros Lajos beszédében az emelte ki, hogy a minőségi oktatáshoz nem csak felkészült pedagógusokra, hanem megfelelő körülményekre is szükség van. Rácalmáson mindenki ezért dolgozik, és ez a cél a jövőben is. 

A település polgármestere, Schrick István is azt hangsúlyozta, hogy a továbbiakban is számíthat az iskola, a helyi pedagógus társadalom és diákság az önkormányzat segítségére. 

Fotó: Laczkó Izabella

Az ünnepség zárásaként a résztvevők az 1. osztályosok műsorát tekinthették meg. A kékfestőbe öltözött kislányokat Fekete Györgyi Katalin tanítónő készítette fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában