Jótékonysági akció

2024.05.02. 10:00

A Boldog Délután csapata virslivel, kenyérrel és gyümölccsel kínálta a rászorulókat

A Boldog Délután csapata újabb ételosztással kedveskedett a nehézsorsúaknak szerdán délután városunkban.

Molnár Emese

Mint azt Bartalos Norbert, a jótékonysági akciósorozat főszervezője lapunk érdeklődésére elmondta, idén immáron második alkalommal látják vendégül a rászorulókat (az első ételosztás március 15-én volt). A május 1-i ünnepnaphoz kapcsolódóan ezúttal virslivel, mustárral és ketchuppal, friss kenyérrel kínálták az érkezőket, továbbá Fehérvári Tamás (az Obi áruháznál lévő zöldséges) jóvoltából gyümölccsel is. Kétszáz adaggal készültek most is, a hosszú évek tapasztalatai alapján ez a mennyiség elengedő egy-egy alkalom során. Szomorúan jegyezte meg Bartalos Norbert, hogy már nemcsak felnőtteket látnak a rászorulók között, hanem gyermekeket is. Az viszont nagyon örömteli, hogy segítőkből nincs hiány, ezúttal körülbelül tizenöten voltak, akik gondoskodtak a tálalásról, a vendégek kiszolgálásáról.

Magyar Erika például két éve csatlakozott az önkéntesek sorába. Ismerte már Bartalos Norbertet, és maga jelentkezett a csapathoz. Az a gondolat vezérelte, hogy ha ő is nehéz helyzetbe kerülne, milyen jólesne, ha ő is kapna segítséget. Éppen ezért, ha tud, akkor segít is.

Juhász Bernadett 2019-ben csatlakozott a segítőkhöz, ő a testvére által (aki ugyancsak önkéntes) ismerte meg a Boldog Délután csapatát. Mint mondta, a gyerekei már nagyok, van szabadideje, és mivel szeret segíteni másokon, így akkor jön, amikor csak tud.

Tótin Katalin, a Sándor Frigyes Zeneiskola zongoratanára sem első alkalommal segédkezett már a csapatnak. Mint mondta, azért tartja fontosnak az ilyen jótékonysági alkalmakat, mert sok a rászoruló, ugyanakkor vannak adakozók is, akik akár munkával, akár valamilyen felajánlással is, de szeretnének hozzájárulni a nemes cél érdekében, és itt összpontosulhat a segítség.

A csapat állandó, fő partnere a Corner Hotel és Kávéház, amelynek tulajdonosa, Grábics Gábor biztosítja a lebonyolításhoz szükséges felszereléseket is. Az ételosztások helyszíne mindig a Corner mozi felőli oldalánál van, ám most a Sugárúti Fesztivál miatt úgy egyeztek meg, hogy egy kicsivel arrébb, az árkádok alatt valósítják meg az akciót, hogy ne legyen semmilyen keveredés vagy probléma.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában