A gyermekekre, a fiatalokra, a családokra fókuszálnak

2024.04.11. 17:30

Ötven féle átfogó szűrővizsgálat Dunaújvárosban

A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020-2030 (MÁESZ) hazánk humanitárius formában működő egészségvédelmi programja. Ennek legnagyobb mobildiagnosztikai központja – 50 féle átfogó szűrővizsgálattal - április 15-én Dunaújvárosba érkezik a Jövő Új Városáért Egyesület (JUVE) szervezésében.

Várkonyi Zsolt

A program a lakosság számára ingyenesen biztosítja a szűrővizsgálatok elvégzését a legmodernebb eszközökkel, szem előtt tartva a megelőzés fontosságát. A programokon történő részvételhez TAJ kártyára sincs szükség, ezáltal a hátrányos helyzetben élők is igényébe vehetik a program által biztosított lehetőségeket. A rendezvény április 15-én 9 és 16 óra között lesz a Dunaújváros Labdarúgó Stadion Vasmű út felöli részénél.

Maga a program Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2020-2025 időszakában a gyermekekre, fiatalokra, családokra fokuszál a „Fókuszban a megelőzés Gyermekek – Fiatalok – Családok Évének” keretében. Ezen a kiemelten a magyar társadalomért életre hívott program segít abban, hogy minél több magyar állampolgár életkortól, lakhelytől és foglalkozástól függetlenül megismerje saját egészségi állapotának alakulását és még időben felismerje a megelőzés fontosságát. Az eltelt mintegy másfél évtizedben eddig 76 szakmai szervezet összefogásával, Európai Uniós irányelvek alapján valósult meg és valósul meg a jövőben is.Országosan eddig több, mint 2200 helyszínen voltak jelen, megvalósítva az előirányzott 8 millió szűrővizsgálatot, amely több mint 643 000 állampolgár ingyenes részvételét tette lehetővé humanitárius formában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában