Ökoleszek

2024.04.30. 17:00

Kollégisták versengtek a Föld védelméről

A Rudas Közgazdasági Technikum egyik hagyományos programja már az Ökoleszek elnevezésű vetélkedő, amit a helyi és vármegyei kollégiumok között hirdetnek meg.

Molnár Emese

Forrás: Az iskola Facebook oldala

Idén a Föld napjához kapcsolódóan, április 24-én rendezték meg a viadalt azon mottó jegyében, hogy „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!”. Ennek tükrében a verseny feladatai olyan témákat feszegettek, mint például mit jelent a globalizáció; mi a lényege a gazdasági globalizációnak; milyen eszközökkel tudják befolyásolni mindennapjainkat a nemzetközi nagyvállalatok; milyen demográfiai problémák vannak; milyen megoldási lehetőségeket vannak.

A Rudas arról számolt be, hogy a szervezők igyekeztek olyan programot összeállítani, amivel a mai fiatalok érdeklődését, figyelmét fent lehet tartani, és tudásukat el lehet mélyíteni. Plakátot készítettek, amelynek témája valamely globális probléma volt, s erről beszélni is kellett a többi csapat és a zsűri előtt. A feladatok között volt még TOTÓ, majd Ökoleszek emblémákat kellett keresniük 5 perc alatt  a kollégium földszintjén. Ezt követte a képfelismerés, majd a délutánt egy online telefonos feladat zárta: a Kahoot segítségével jó vagy éppen igaz-hamis válaszokat kerestek a környezetvédelmi jelenségekre, globális problémákra.

Forrás: Az iskola Facebook oldala

A pontszámok összesítése után a móri kollégisták érdemelték ki a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum könyvutalványait, illetve a Rudas iskola által felajánlott Ökoleszek emblémás bögréket. A Hamburger Hungária Kft. által felajánlott, újrahasznosított papírból készült füzetekből, környezetbarát tollakból, ceruzákból, kulcstartókból pedig valamennyi résztvevő diák és felkészítő tanár részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában