Eleven gyerekek

2024.04.28. 11:30

Kettős ünnepet tartottak Daruszentmiklóson az óvodában

Hogy milyenek az ottani óvodások? Szinte megállíthatatlanok! Pedig nem is rosszak. Nekik nem számított, hogy februárira váltott az időjárás. Ki lehet menni az udvarra? Hurrá! Játszani is lehet? Pláne! A Daruszentmiklósi Szederinda Óvoda és Mini Bölcsőde valamennyi aznap ott tartózkodó növendéke bemutatta az önkéntes munkára érkezett szülőknek, hogy ők milyen ügyes és tűzrőlpattant gyermekek.

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

Will-Müller Krisztina az intézmény vezetője csak a szokásos mosolyával nyugtatta az aggódó tekintetű felnőtteket. Ez ránk is hatott, aztán röviden összefoglalta a nap eseményeit.

– Nem tudom hol hallottál rossz gyermekekről, én hírből sem ismerek olyanokat! (mondta meggyőző nevetéssel) Na jó, valami olyasmin már túl vagyunk, de bent is hagytuk az épületben! Ezt a délelőttöt az udvaron töltjük. Nem kell meglepődni rajta: rossz idő nem létezik, csak helytelen öltözködés! A miénk még a hóesésben is megvédene mindenkit. Ma tartjuk, (ahogy a világon mindenütt) a Föld napját és egy személyeset: az óvodánk születésnapját is! A kapunkat 1981. április 22-én nyitották meg a gyermekek előtt. Ezzel a negyvenhárom évünkkel idősebbek vagyunk a településünknél, hiszen Daruszentmiklós később vált önállóvá. Bár a tavasz most elbújt egy kicsit, de mégis a rá jellemző virág és faültetéssel és az udvar rendberakásával töltjük az időnket. Ehhez a sok munkához megérkeztek segíteni a kedves szülők, akik nagyon ügyesen és hozzáértően tették a dolgukat. Most tesszük rendbe a pergolánkat, hogy amikor már nyári meleg lesz, eltudjanak alá, az árnyékba húzódni a gyermekeink. Megpróbáljuk a kerítésünk tövét beültetni, hogy egy szép kis sövény nőhessen oda. 

És az ünnepi torta?

– Természetesen az is elkészült a Marcipán cukrászdában. Meglepetésnek szántuk, mert csak akkor raktuk az asztalra, amikor a munkát elvégeztük.

Fotó: Balogh Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában