Fő cél az olimpia

2024.04.25. 10:52

Czifra Lili sérülés miatt nem indul az Eb-n

Az olimpiára kvótát szerzett DKSE tornász, Czifra Lili nem lesz ott az Európa-bajnokságon, hanem Párizsra készül.

Gallai Péter

Czifra Lili az olimpiára készül

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójának szerda esti adásában nyilatkozott a dunaújvárosi klub sportolója, aki az április elején rendezett horvátországi világkupa viadalon a felemáskorlát gyakorlata végén, a leugrásnál térdsérülést szenvedett. 

Azt beszéltük meg az edzőmmel, Trenka Jánossal, hogy nem indulok az Eb-n,

mert most nem használom a lábamat, nem megyek lábszerre, csak korláton dolgozok végig, de ott sem gyakorlatokat csinálok, hanem inkább új elemeket az olimpiára, hogy tudjak fejlődni. Nem a legjobb időszakban jött a sérülés – nyilatkozta Czifra Lili.

Megkérdezték, milyen a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófiával együtt dolgozni a szakosztályban, amire azt válaszolta, mindig is nagy motivációt jelentett számára, és szurkolnak egymásnak. 

Tavaly tizenhat évesen sporttörténelmet írt azzal, hogy a magyar női tornászok között elsőként szerzett névre szóló kvótát az olimpiára. – Akkor fel sem fogtam, mit értem el, csak örültem. 

Most viszont már nem azon agyalok, hogy olimpia, hanem egy verseny, amire a legjobban, száz százalékosan fel kell készülnöm.

– Azzal nem nagyon foglalkoztam idáig, kik lesznek, lehetnek a riválisok, mert a saját fejlődésemre figyelek, persze tudom, hogy a legjobbak ott lesznek, szintúgy, mint a világbajnokságon, tehát kemény lesz a felhozatal.

Párizsig még egy versenyen indul Romániában, az iskolájában pedig minden támogatást megkap, a tanárok nagyon elfogadóak és segítőkészek, amit nagyon köszön nekik, így nem nehéz összeegyeztetni a tanulást a sportolással,

Kérdezték az ötkarikás célokról is, amivel elégedett lenne, erről így beszélt: – Egy döntőt mondanék jelenleg, többet nem is szeretnék. Maradjunk a döntőnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában