Óvoda-bemutató 5.

2024.02.29. 20:00

Hová írassuk gyermekünket: A Duna-parti Tagóvoda

Óvodabemutató-sorozatunkkal szeretnénk segíteni a kisgyermekes szülőket , hogy megtalálják a gyermekük számára a legmegfelelőbb óvodát.

Fekete Györgyi

Szemünk fénye, a gyermekünk. Nem mindegy éppen ezért , hogy kik és hogyan foglalkoznak, vigyáznak rá. Óvodabemutató-sorozatunkkal szeretnénk segíteni a kisgyermekes szülőket , hogy megtalálják a gyermekük számára a legmegfelelőbb óvodát. 

Intézmény neve, címe, elérhetősége: Dunaújvárosi Óvoda Duna-parti Tagóvoda

2400 Dunaújváros, Batsányi u. 2-4.  Tel.: 06/25-410-439

A Dunaújvárosi Óvoda egyik tagintézménye a Duna-parti Tagóvoda. Az épület 1975-ben épült a Római városrészen, a Liszt Ferenc kert és az Erkel kert között. Messziről felismerhető, színes kerítése: kék, sárga és piros kapuk hívogatják a gyermekeket. Az óvoda udvara teraszos kialakítású és gyakran látogatjuk a közeli, nagyon jó kialakítású játszótereket, melyek jellemzően zöld övezetben találhatóak és egy-két perc alatt elérhetőek.

A csoportszobák színesek, tágasak, kellemes hangulatot árasztanak úgy, mint az öltözők is. Az óvodapedagógusok igényes munkái díszítik a gyermekek esztétikai igényeinek fejlődése érdekében. Óvodánk tornaszobával is rendelkezik, mely jól felszerelt és folyamatosan bővül az eszköztára. A gyermekeknek kielégítő mozgásteret ad a mindennapokban a mozgásra, mindennapos testnevelésre. Csak a mi Óvodánk rendelkezik, a gyermekek részére külön ebédlő helységekkel.

A Duna közelsége, a zöld övezet lehetőséget ad a természet megfigyelésére, sétákra, az egészséges életmódra neveléshez, közvetlen környezetük megismerésére.

Többször rendeznek a szülőknek nyitott napot – lehetőség szerint, közös programokat. Igyekeznek a családok és az óvoda kapcsolatát szorosabbá tenni. A közös barkácsolások évszakonként valósulnak meg. Ünnepélyek, rendezvények, mint a Liba-nap, Mikulás, Advent, Farsang, Gyermeknap, Anyák napja, Ballagás, a kirándulások mind a közösségi érzés az összetartozás jegyében telnek.

A tagóvoda a Dunaújvárosi Óvoda Pedagógiai Programja alapján végzi nevelő munkáját, a tevékenység-központúság kiemelésével.

A teljes gyermeki személyiség kibontakoztatására, fejlesztésére, ismeretszerzésre, önállóságának elősegítésére és a tevékenykedtetésre törekszünk. Befogadó, az egyenlő bánásmódot és a differenciált nevelést előtérbe helyezve alkalmazzuk a helyes pedagógiai elveket, óvodapedagógusi attitűdöket. A Másság elfogadására szintén nagy hangsúlyt fektetünk. A gyermekek elsődleges tevékenysége a játék a játékba integrált tanulás; a játék a leghatékonyabb módja a személyiségfejlesztésnek. Az óvodapedagógusok minden esetben a csoport alapos ismerete, felmérése után állítják össze a korcsoportnak, igényeiknek, elképzeléseiknek megfelelő tevékenységeket. Játékosan, mégis megtapasztalva ismerkednek az őket körül vevő világgal, személyekkel, önmagukkal. Közben nem csak ismereteiket bővítik, de barátokat, élményeket, tapasztalatok gyűjtenek. A komplex, játékos foglalkozások kötött és kötetlen formában valósulnak meg, mese-vers, beszédfejlesztő játékok, logikus gondolkodást fejlesztő játékok, a környezet megismerését szolgáló tevékenységek, művészeti tevékenységek, testi nevelés, hagyományőrző programok keretében.

Gyermekeinket jelenleg: hét óvodapedagógusi diplomával (4 fő az életpálya modell részeként pedagógus II.,, egy mesterpedagógus) egy gyógypedagógiai asszisztensi és kettő pedagógiai asszisztensi végzettségű szakember látja el. Munkánkat gyógypedagógusok segítik a mindennapokban. Az óvodapedagógusok munkáját négy szakképzett dajka és egy képesítés nélküli dajka látja el, odaadóan. 

A nevelőmunkánkat segítő alapítvány: „KŐRIS – OVI” Alapítvány

Várhatóan az alábbi óvó nénikkel (csoportok szerint) találkozhatnak a kedves szülők:

Mézeskalács: Rejtő Hajnalka

Katica: Németh Jánosné, Takács Mária

Süni: Molnárné Bokor Veronika, Dankó Zoltán Norbertné

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában