Pályázati forrásból

2024.01.23. 17:30

Egy új készülékkel gazdagodott a gyermekosztály

Egy új EKG-készüléket sikerült beszereznie a gyermekosztályra a Szent Pantaleon Kórháznak.

Molnár Emese

Balról Folmeg Zoltán ápoló, Szilágyi Örs stratégiai igazgató és dr. Kővágó Levente megbízott igazgató

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dr. Kővágó Levente, az egészségügyi intézmény megbízott főigazgatója lapunk érdeklődésére elmondta, még tavaly szeptemberben pályáztak a „Victoria a gyermekekért” Egészségvédelmi Közhasznú Alapítvány kiírására. Ezen szervet célja, hogy segítséget, anyagi támogatást nyújtson a köz érdekében álló gyermekkórházak, gyermekgondozó intézmények, hátrányos helyzetű gyermekeket segítő intézmények számára (beleértve a fogyatékos gyermekek gondozására szakosodott intézményeket is), illetve hozzájáruljon infrastruktúrájuk fejlesztéséhez.

Az őszi pályázatuk során a gyógyítást, gondozást vagy rehabilitációt szolgáló eszköz megvásárlásához nyújthatták be támogatási igényüket az intézmények. A dunaújvárosi kórház pályázata kedvező elbírálásban részesült, így mintegy 1,4 millió forint értékben egy Mindray gyártmányú EKG-készüléket vásárolhattak a gyermekosztály számára. A megbízott főigazgató hozzátette, ezt a korszerű gépet kedden hozták meg, és már szolgálatba is állítják, hogy az osztály mindennapi munkája során hasznosíthassák.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Balázs Tibor, az új eszköz kizárólagos forgalmazójának, az Anamed Kft. területi értékesítési vezetője vázolta, a gép teljesítménye illeszkedik a mai kor elvárásaihoz, beköthető az informatikai hálózatba, adatdiagnosztika valósítható meg általa, amely jóval gyorsabbá teszi az orvosok számára az eredmények értékelését, továbbá tárolhatók is vele a felvételek, így azok később is előhozhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában