Mammográfia

2023.12.10. 11:00

Ezen ne múljon, éljenek a lehetőséggel!

Ismét városunkban állomásozik a mammográfiai szűrőkamion december 6-15. között az Egészségfejlesztési Iroda előtt – erre hívja fel az érintettek figyelmét a Szent Pantaleon Kórház, de névre szóló meghívót kapnak azok a Dunaújvárosban lakó, 45-65 év közötti hölgyek, akiknek a népegészségügyi program keretében ingyenes a vizsgálat.

Molnár Emese

Mammográfia illusztráció

Mint azt a Nemzeti Népegészségügyi Központ írja, a szűrések célja a tüneteket és panaszokat még nem okozó daganatok és daganat előtti állapotok felismerése a későbbi, súlyosabb következmények megelőzése érdekében.

Magyarországon jelenleg a 45-65 év közötti hölgyek kapnak népegészségügyi program keretében meghívást emlővizsgálatra. Az emlőszűrés fizikális vizsgálatból és mammográfiából áll, és körülbelül 20 percet vesz igénybe. A mammográfia az egyetlen, tudományosan igazolt eljárás az emlőszűrésére. Ezzel a módszerrel felfedezett, korai stádiumú tumorokat az esetek döntő többségében meg tudják gyógyítani.

Minden arra jogosult 45-65 év közötti nő kétévente egyszer személyes, nevére szóló levél útján meghívást kap a mammográfiás szűrővizsgálatra. A meghívólevélben a szűrés szervezői pontosan értesítik arról, hogy hol és mikor kell részt vennie a vizsgálaton. A meghívólevélben megadott időpontot a felesleges és kényelmetlen várakozás elkerülése érdekében érdemes betartani. Ha a megadott időpont nem felel meg, lehetősége van telefonálni a szűrőállomásra, és az adminisztrátorral új, megfelelő időpontot egyeztetni. Jelen esetben a 06 (20) 456-4256-os telefonszámot jelölték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában