IN MEMORIAM

2023.08.01. 09:00

Némethné Naszvadi Julianna emlékére

Duol.hu
 

A Pentele Hagyományőrző Egyesület tette közzé a közösségi médiában: „Nagy veszteség érte a pentelei civil közösséget. Eltávozott közülünk Némethné Naszvadi Julianna. Mindenki Jucikája. Temetése szűk családi körben történt.

Jucika 1934. július 14-én született Pusztaszabolcson. 1946 óta lakott Pentelén. Itt fejezte be tanulmányait. 1953-ban a Vasmű úti nagy gyógyszertárban helyezkedett el, ahol 38 évig dolgozott. 1991 óta nyugdíjas. Egy gyermeke és egy unokája színesítette nyugdíjas éveit.

Vöröskeresztes aktivista, tudományos könyvek terjesztője. 11 300 könyvet értékesített társadalmi munkában. Dolgozott a vöröskereszt szervezetében is. Az újtelepi általános iskola építésénél is sokat tevékenykedett. Több évtizedig a Pentelei Nyugdíjas Klub vezetője volt, a létszámot több mint 100 főre fejlesztette.

Penteléről ekképpen vallott:
„Nagy nyugalmat adott, és sok-sok élményt nyújtott. Serdülőkoromban sokat álltam a fából készült „sóhajok hídján”, amely összekötötte a Kis-Dunát a Dunával. Csodálatos volt átjárni rajta, látni a sziget hatalmas fáit, a zajló Dunát, érezni az őszi szellő illatát. Ezek örök emlékek maradnak, habár küzdelmes volt az életem. Kilencévesen már arattam, tizenhárom évesen pedig cséplőgép mellett dolgoztam. Szeretek Pentelén élni.”

Pro Pentele-díjáról pedig így vallott:
„Meglepő volt és nagy öröm, hogy megkaptam ezt a díjat. Új erőt adott a küzdéshez. Bebizonyosodott, hogy van értelme a munkámnak.”
Némethné Naszvadi Julianna igazi küzdőszellem, aki a közösség céljai érdekében fáradhatatlan volt. Nagy tiszteletnek örvendett a penteleiek körében. Jucika, emléked megőrizzük.” 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában