Családi buli a flaszteren

2023.08.28. 11:30

A Resti egész napos rendezvénnyel, utcabállal búcsúzott a nyártól (képgalériával)

Dunaújváros lassan, de biztosan kezd ráérezni arra a hangulatra, amikor önnön főutcájának flaszterén bulizik. Alig negyed évvel a 2. Sugárúti Fesztivál után ismét lezárták a Vasmű utat, hogy szórakoztassák a városlakókat. Ezúttal azonban tisztán magánkezdeményezésről van szó. A Resti Családi nap és Utcabált, ahogy a nevében is szerepel, a Resti Bisztró szervezte, bizonyítva azt, nem kell másokra várni, önmagunk is tehetünk az életminőségünkért.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

Nem véletlenül kapta a családi nap elnevezést sem, ugyanis gondoltak a legkisebbekre is, óriás csúszda, ugrálóvár, trambulin várta őket, Suplicz Mihály mesemondó pedig ízes történetmesélésével szippantotta be őket Meseország kapuján.  Hogy jó sokáig ott is maradjanak, Unger Vanda Rebeka énekhangja a közkedvelt Disney-slágerekkel tartóztatta őket. Vélhetően a vattacukor, pattogatott kukorica, parázson sült erdélyi kürtőskalács, gofrikülönlegességek is őket célozták meg. 

Fotó: Laczkó Izabella

A felnőttek programja délelőtt kezdődött, meglepően sokan vettek részt a kánikula ellenére Délczeg Zsófia zumba-fitnesz eseményén. A hőség kicsit mégis rányomta a bélyegét a remek kezdeményezésre, hiába szóltak a népszerű slágerek kora délután, még Kiss Péter harmonikaművész műsorának kezdésekor is szerény számban képviseltette magát a közönség. Pedig hát a városban lassan mindenki tudja, a baracsi fiatalember fellépése mindig különleges élményt jelent. Klasszikus zenei vonalon ezt már többször megtapasztalhattuk, ám Péter ezúttal az esemény hangulatához igazította a műsort, és egy kicsit könnyedebbre vette a kínálatot a közönség legnagyobb örömére. A jól ismert Monti csárdással indított, de zenei utazásában akadt egy német összeállítás, francia san­zon és orosz egyveleg is, de természetesen a harmonikások kedvenc zeneszerzője, Astor Piazzola sem maradhatott ki a kínálatból, mégpedig egy tangóval. A harmonika hangját sokan a sváb zenével párosítják, az ő kedvükért egy német egyveleg is elhangzott, de a Meseautó című film slágere is a bő félórás műsorban.

Fotó: Laczkó Izabella

Az est kínálata már összefoglalóan a város kedvencéhez, Horváth János Dagihoz köthető, ugyanis a késő délutántól estig fellépő muzsikusok mindegyike kötődik valamilyen módon hozzá. No meg azt is tudjuk, hogy ő minden olyan helyen megjelenik, ahol csak segíteni lehet, és elmondása szerint ő is igencsak nagyra tartja a Resti hozzáállását, hogy igyekszik adni is a városnak, nem csak az üzleti hasznot látja a városlakókban. Sajnos csak szerény létszámú közönség előtt adott fergeteges koncertet barátjával, Szücs Antal Gáborral. A fellépésből újra kiderült, azonos színvonalat képviselnek ezzel az igazi klasszissal. Jankó és Milán együtt álltak színpadra, ők már a fiatalabb korosztályt szólították meg. Mire a Gypsy Kings Experience és a Digitál együttes belecsapott, már egyre többen merészkedtek elő a hűvösből, és adták át magukat a hangulatnak, és egy igazi jó hangulatú utcabál kerekedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában