Arany iskola

2023.06.24. 20:00

Felhőtlen szórakozás öt napon keresztül – képgalériával

Programokból nem volt hiány a dunaújvárosi Arany János Általános Iskola által szervezett Erzsébet-tábor első turnusán. A június 19–23. között zajló mókázás során a gyerekeket nap mint nap megannyi, izgalmas esemény várta, de az apróságok két program között sem unatkoztak, mindig volt mit tenni-venni.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A hétfőtől péntekig tartó napközis elfoglaltságokon összesen 113 gyermek vett részt, akik már a tábor kezdetekor egy 53, valamint egy 60 főből álló csapatra oszlottak. A táborozók számára az első nap az ismerkedésről szólt, délelőtt a gyerekek játékos feladatok alkalmával kovácsolódhattak össze. Az ismerkedést követően délután már összebarátkozva, az intézmény tornacsarnokában kialakított akadálypályán versenyezhettek a gyerkőcök.

A keddi napon moziba látogattak a tábor résztvevői, emellett pedig Suplicz Mihály szórakoztatta a lurkókat. Előadását meséléssel kezdte, majd pedig a táncbemutató sem maradhatott el, közös táncházat tartott a táborozóknak.

Fotó: LI

A napközis tábor harmadik napján a gyerekek egy lenyűgöző előadás részeseivé válhattak, amely során megismerhették a hangtálat, és a sámándobot. Ezt követően kreativitásukat, kézügyességüket is megcsillogtathatták, a nap folyamán ugyanis a kézműveskedés szintén szerepet kapott.

Csütörtökön a táborozók legnagyobb örömére két hatalmas légvár érkezett az iskolába, így a nap egyik fele felszabadult szökdeléssel, ugrálással telt, emellett azonban a gyerekeknek gyönyörű hennákat is készítettek. Az utolsó előtti napon kavicsfestés is volt a programok között, valamint a gyerekek a dunaújvárosi arborétumba is ellátogattak, ahol nem csak állatokat etettek, de az íjászatot is kipróbálták.

Fotó: LI

A napközis Erzsébet-tábor zárásaként, jobbnál jobb programokat szerveztek az iskola pedagógusai a résztvevők számára. Pénteken délelőtt egy futurisztikus hibrid autót lehetett kipróbálni, emellett pedig a gyerkőcök közlekedésrendészeti bemutatón is részt vettek, ahol a rendőrség akadálypályát állított fel a kihívást kedvelő táborozóknak. Délután szintén lehetősége volt a gyerekeknek az önfeledt szórakozásra: 2 órakor Futsal bemutató volt napirenden, majd a tűzoltóság érkezett a táborba, akik egy felejthetetlen habpartit varázsoltak az iskola udvarába.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában