Dózsa Iskola

2023.05.19. 13:00

Erdélyi magyaroknak gyűjtött az iskola

Több doboznyi tartós élelmiszert gyűjtöttek össze nehéz sorsú gyermekek számára a Dózsa György Általános Iskola tanulói, a szüleik, valamint az iskola dolgozói. A felajánlott adományokat jövő héten kézbesítik a dévai Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott intézmény lakóinak.

Szente Patrícia

Forrás: Dózsa iskola

A rászoruló, illetve árva gyerekeket elszállásoló erdélyi bentlakásos otthonba 40 diák és 4 pedagógus látogat el május 22. és 26. között a Határtalanul Program keretén belül. A 7. osztályos tanulóknak szóló program célja a nemzeti összetartozás érzésének kialakítása, a jó magyar–magyar kapcsolat kiépítése, mélyítése. A fiatalok az út során számos, magyar vonatkozású, határon túli helyet keresnek fel, köztük egy külhoni magyar intézményt is, ami a Dózsa iskola hetedikesei számára a már említett szociális otthon lesz.

Mivel a dévai intézménynek segítségre van szüksége az ott elszállásolt gyermekek megfelelő életkörülményeinek kialakításához, az általános iskola két hete gyűjtést szervezett, amelynek során főként tartós élelmiszert és egészségügyi terméket fogadtak szívesen. Tisza Tímea, a Dózsa iskola projektvezető tanára elmondta, rengeteg tészta, konzerv és cukor érkezett hozzájuk adományként, de sokan vittek édességet is, csokoládét, mézet és kakaóport.

Bár a gyűjtés hivatalosan május 15-én lezárult, még mindig akad néhány felajánlás, így egyre csak gyarapszik az adományokból összeállított dobozok száma. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában