Díjátadó ünnepség

2022.06.03. 11:30

Fiatal szakemberek a hazai ipar és vendéglátás élvonalában

Megtartotta szokásos díját­adó ünnepségét a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum.

Kőhalmi Kálmán

Fotó: © Ady Géza

Dunaújváros - A dunaújvárosi diákok szinte már hagyományosan stabil jelenléttel és kimagasló eredményekkel képviselik szakmájukat az országos döntőben, az idei azonban a kimagasló évek közé számít, hiszen két első, egy második, egy harmadik és egy negyedik helyet szereztek a helyi középiskolák végzett tanulói. 

© Ady Géza
Ketten az országos verseny döntősei közül, és az elismerést kapott felkészítő tanárok – kemény közös munka áll a szép eredmény mögött Fotók: DKIK

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében idén 15. alkalommal került megrendezésre 2022. április 25–27. között Budapesten a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny. Annak ellenére, hogy az elmúlt két évben a járványügyi helyzetben nem volt lehetőség ennek az eseménynek a megtartására, ez nem befolyásolta negatívan a rendezvény népszerűségét és sikerét.

 

© Ady Géza
Kálmán József és Szentandrássy Gyula (háttérben), az épület- és szerkezetlakatosok felkészítő tanárai veszik át az elismerést

A dunaújvárosi kamara által szervezett területi elődöntőkre idén is jelentős számú érdeklődő részére biztosíthatták az írásbelin történő részvételt: összesen 5 iskolából, 21 szakmában, 129 jelentkező volt, ebből 124-en vettek részt az írásbeli megmérettetésen. Az előválogató versenyekre 18 tanuló jutott tovább, közülük 5 versenyző (2 iskolából) a döntőben is megmutathatta tudását. 
 

© Ady Géza
Tompai Zoltán Sándor a vállalati képzőhelyen, a Ferrobeton Zrt.-nél segítette az épület- és szerkezetlakatosok felkészülését

A helyi versenyzők jó szereplése nemcsak tehetségüket és szorgalmukat igazolja, hanem köszönhető annak az elkötelezett szakmai munkának is, amelyet évről évre a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeinek vezetői, felkészítő tanárai, gyakorlati oktatói végeznek. A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum minden évben, az országos szakmai verseny döntőjét követően, közösen szervez ünnepséget az eredményesen szereplő ifjú szakemberek és felkészítő tanáraik elismerésére. 

© Ady Géza
Az elméleti felkészítő tanárok is elismerést kaptak: Vadászné Kéri Adrienn a hegesztők versenyre való készülését segítette

Az idei eseményen sem tudott részt venni minden döntős fiatal, a munkából nem tudtak elszabadulni (már a jövőjük szempontjából az a fontosabb, nem voltak elhelyezkedési gondjaik). Hegesztő szakmában elért első és második helyezéséért Zagyva Bence és Dézsi Martin kapott elismerést (Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola) – ők nem lehettek jelen, elméleti felkészítő tanár: Vadászné Kéri Adrienn, gyakorlati felkészítő tanárok: Ujj István, Dénes István, Gerencsér Tamás és Zámbó Zsolt. Első és harmadik helyért kapott díjat Sebestyén Dávid Gusztáv és Varga Balázs Tibor (ő sem tudott ott lenni) épület- és szerkezetlakatosok (Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola), felkészítő tanárok: Szentandrássy Gyula és Kálmán József, gyakorlati felkészítő: Tompai Zoltán Sándor (Ferrobeton Zrt.). Az erős mezőnyben szép eredményt jelentő negyedik helyezést ért el az országos döntőben Demjén Hunor Buza pincér (Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola), felkészítő tanára: Bíró-Budai Ildikó, gyakorlati felkészítő: Kovácsné Balogh Zsófia (Corso Étterem). 

© Ady Géza
Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója adja át az elismerést Ujj Istvánnak, előtérben Gerencsér Tamás

A versenyeredményt elért végzett szakemberek kiemelkedően versenyképes tudással, a helyi szakképzés pedig a sikerhez vezető út receptjének újabb elemeivel gazdagodva tekinthet a jövőbe. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában