Dunaújváros

2022.06.03. 07:00

Acélos konferencia volt

A XVI. Acélszerkezeti Konferencia házigazdája volt tegnap a Dunaújvárosi Egyetem. Átadták az acélszerkezeti nívódíjakat, amit tizennégy előadás követett.

Agárdy Csaba

A Magyar Acélszerkezeti Szövetség elnöke, Aszmann Ferenc adta át az acélszerkezeti nívódíjakat Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros - A MAGÉSZ, vagyis a Magyar Acélszerkezeti Szövetség nem először tartja a konferenciáját Dunaújvárosban. Aszmann Ferenc, a ­MAGÉSZ elnöke üdvözlőjében utalt is erre, megköszönve, hogy a Dunaújvárosi Egyetem mindig remek vendéglátó volt, és ezúttal is az. (A program szerdán délután kezdődött a szakmai fogadással.) Az elnök megemlítette, hogy egy év csúszással rendezik meg ezt a konferenciát a koronavírus-járvány miatt, annak viszont nagyon örült, hogy ezúttal ilyen szép számmal jelentek meg az eseményen a szakma kiváló képviselői. Végül átadta az acélszerkezeti nívódíjakat, a járvány miatt visszamenőleg is (lásd keretes írásunkat). 
Aszmann Ferenc után dr. Dunai László, a MAGÉSZ elnökségi tagja vette át a szót, aki ismertette a konferencia programját. Összesen tizennégy előadást hallhattunk. 

A Magyar Acélszerkezeti Szövetség elnöke, Aszmann Ferenc adta át az acélszerkezeti nívódíjakat Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Először Móger Róbert, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány fejlesztési igazgatója beszélt a DUE előtt álló feladatokról. 
Az acélipar kihívásait Felföldiné Kovács Ágnes, az MVAE energetikai szakértője mutatta be. 
Számos érdekes szakmai előadást hallhattunk a városligeti Zene Háza vagy a Mol-torony acélszerkezetének tervezéséről, kivitelezéséről, a Széchenyi lánchíd felújításának acélszerkezeti vonatkozásairól és a Saltzgitter-Mannesmann által bemutatott globális hatásokról az acél árában. A közúti korlátok tervezési szempontjaiba is betekintést kaphattak a konferencia résztvevői. 

Három esztendő munkáját díjazták 
Az év acélszerkezete nívódíjak. 
Első helyezett 2020-ban a 
Hódút Kft. – Speciálterv Kft. „Poroszló-Tiszafüred kerékpáros hidak építése” munkája és a Kész Ipari Gyártó Kft. a „Puskás Ferenc Stadion acél tetőszerkezetének kivitelezése”. 
Első helyezett 2021-ben a 
H-M Dunahíd Konzorcium/ 
Pont-TERV Zrt.–Dopravopprojekt a.s. A díjat „A monostori híd acélszerkezetek tervezése és kivitelezésért” kapták meg. Első helyezett 2022-ben a 
Weinberg ’93 Építő Kft.– 
ARC-S Engineering & Design Kft. érdemelte ki. A díjat „A magyar zene háza acélszerkezetek tervezése és kivitelezéséért” ítélték nekik. 
A díjakat Aszmann Ferenc, a MAGÉSZ elnöke adta át az érintetteknek. 
 

A MAGÉSZ-ról  - A MAGÉSZ, a Magyar Acélszerkezeti Szövetség 1998-ban alakult meg, a magyar acélszerkezet-tervezés, -gyártás és -építés szakmai-érdekvédelmi szervezeteként. A MAGÉSZ erősíti a tagvállalatok kapcsolatait, figyelemmel kíséri, bemutatja és értékeli az aktuális beruházásokat, a szakma tudományos fejlődését, és segíti a tehetséges szakembereket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában