Fejlesztés

2022.03.25. 11:30

Megújul a rácalmási településközpont

Magyarország Kormányának nemzeti forrásból történő 300 millió forintos támogatásának köszönhetően újul meg Rácalmáson a régi polgármesteri hivatal épülete. A fejlesztés jelenlegi állásáról március 24-én reggel projektlátogatás keretében győződtek meg személyesen a település és a térség vezetői.

Török Tímea

Projektbejáráson a régi városháza épületében a rácalmási és a térségi vezetők Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A környékbeli szép települések között ez a városka igazi ékszerdoboz. Tele van szép intézményekkel, csupán egyetlen kavics maradt a közelmúltig a sok gyöngyszem között, a régi polgármesteri hivatal épülete. 
 

Schrick Istvánt, Rácalmás város polgármesterét a helyszínen a felújítás jelentőségéről kérdeztük. 
– A 650 négyzetméternyi épület a régi városháza volt. Megújulása azért fontos számunkra, mert itt működnek a szociális szolgáltatásaink, mint a család- és gyermekjóléti szolgálat irodája és az idősek nappali ellátása, és ebben az épületben van a körzeti megbízott rendőr irodája és a civil szervezetek is. Tehát egyfajta településközpontként tekintünk az épületre. Már nagy szükség volt a felújításra, hiszen nagyon ­rossz állapotban volt. De a kormányzat 300 millió forintos támogatása nélkül esélyünk sem lett volna a munkálatok elvégzésére. Teljes megúju­lása már jól látható kívül és belül is. Remélem, a felújítás talán minden rácalmási teljes megelégedésére fog történni – mondta el Schrick István polgármester. 
 

A projektlátogatáson az önkormányzat vezetőin kívül részt vett dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke valamint dr. Mészáros Lajos országgyűlésiképviselő-­jelölt is. A látogatókat a kivitelező cég projektvezetője, Kerek Sándor kalauzolta végig a helyszínen. 
 

A szakembertől olyan részinformációkat is megtudtak a jelenlévők, hogy az idősellátás központi helyiségében látszó gerendázat és belógó lámpatestek lesznek. A felújítás során gipszkarton mennye­zetet, új nyílászárókat építettek be, az irodákat klimati­zálással teszik teljesen komfortossá. Az épület rekonstrukciójának egy következő szakaszában a szabadtéri környezet majd parkosítással lesz kialakítva. A tetőtéri ­helyiségekben kap helyet majd az épületgépészet és a rendőrségi megfigyelőrendszerhez elengedhetetlen szerverszoba is, valamint az elképzeléseknek megfelelően akár két-három szolgálati lakás is kialakíthatóvá válik. De már most gondoltak egy majdani épületlift kialakítására is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában