A járvány miatt zárva tartják a városi lerakóhelyet

A koronavírus-járvány okozta helyzetre való tekintettel, a helyzet normalizálódásáig – egyelőre tehát bizonytalan időpontig – zárva van a dunaújvárosi hulladékgyűjő-udvar.

Brousil Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A Dunanett Nonprofit Kft. vezetése arra kéri a városlakókat, hogy ez idő alatt használják a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket a szemét szakszerű elhelyezése érdekében. Ebből huszonhét van Dunaújváros területén.

Kérik továbbá a lakosságot arra is, hogy oda kommunális hulladékot ne tegyenek le, és az odavitt és oda való papír, üveg, műanyag hulladékot a hulladékharangokba helyezzék el, ne csak azok környékére pakolják le. A vírushelyzetben ugyanis fontos a köztisztaság, amit ezúton is elő tudunk segíteni a felelős magatartással.

A szelektív harangokba dobjuk a szemetet
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A kommunális hulladék elszállítása folyamatos, a Dunanett munkatársai a megfelelő óvintézkedések betartása mellett folyamatosan dolgoznak a településen.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Vertikál Nonprofit Zrt. a lomtalanítást határozatlan időtartammal elhalasztja. A társaság természetesen tájékoztatni fogja a lakosságot a szolgáltatás újraindításáról. Mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy az elhalasztott lomtalanítást minél gyorsabb ütemben tudják pótolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában