munkaerőpiac

2018.12.20. 11:00

Jelentős előrelépés a felnőttoktatásban

Egy új, nagyon fontos mérföldkőhöz érkezett el a felnőttoktatás terén a DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma.

Tóth Alexandra

Az intézményben 2017-ben kezdődött meg a magyar kormány által támogatott tehergépkocsi-vezető- és buszvezető-képzés, ami országos viszonylatban is kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet. Cél a munkaerőpiacon tapasztalható sofőrhiány orvoslása, ennek érdekében kötött együttműködési megállapodást az iskola a Waberer’s International Nyrt. vezetőivel. A megállapodást tegnap délután, ünnepélyes keretek között írták alá a Bánki könyvtárában.

Túri Péter aláírja a megállapodást
Fotó: NG

Az együttműködési megállapodással az intézmény további támogatást nyújt az OKJ-s képzésen részt vevő diákoknak, hiszen ezzel biztosítják az elhelyezkedést a Waberersnél azok számára, akik sikeres záróvizsgát tettek. Magyarország piacvezető logisztikai vállalatának képviselői mellett az eseményen jelen volt Schőn Beatrix tagintézmény-vezető és Fazekas Attila felnőttoktatási koordinátor, a képzés megszervezője és egyik oktatója.

Schőn Beatrix elmondta, hogy az igény már akkor felmerült egy hasonló képzésre, mikor közel három évvel ezelőtt elindították a közlekedésgépészeti szakirányt, akkor még nappali tagozatosok részére. Fazekas Attila felnőttoktatásért felelős igazgató véleménye szerint nagyon fontos, hogy a hallgatók ne csak C és D, hanem E kategóriában is szerezzenek jogosítványt, hiszen a tehergépjármű-vezetői szakma keresett, mégis kevés a szakképzett sofőr. Túri Péter, a Waberers International Nyrt. vezetője a stratégiai megállapodás kapcsán a szerződés aláírása előtt elmondta, hogy nagy örömmel fogadták a Bánki megkeresését, ám ez csak az első lépcsőfok a nagyvállalat és az iskola együttműködésében, és folyamatosan keresik azokat az ágazatokat, amiben meglátják a közös munka lehetőségét. Elképzelhető, hogy a jövőben további stratégiai lépéseket tesznek majd a logisztika, a járművezetés terén. A képzés iránt, mint a Bánki vezetői mondták, rengeteg az érdeklődő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában