A balesetmentesen közlekedésért

2018.04.05. 11:00

Új járda épül Kisapostagon

Régi vágya a kisapostagiaknak az április 3-án elkezdődött építkezés. Az ivóvíz és a felszíni vízelvezetés megoldását követően újabb nagyszerű beruházással gazdagodik a község.

Horváth László

A járdaépítés alapkő letételénél önkormányzat és civilek képviselői ünnepeltek. Az eseményen részt vett Varga Gábor, a térség parlamenti képviselője is. A beruházásról Nagy Attila polgármester adott tájékoztatást.

– Nem csak a tavasz kellemes melege okoz örömet a kisapostagiak számára! Ünnepségre gyűltek egybe a település lakói az alapkőletételnél, ahol országgyűlési képviselőjük Varga Gábor, Nagy Attila polgármester, Csapó Sándor, a Mezőföldvíz Kft. ügyvezető igazgatója, mint generálkivitelező, közösen helyezték el az időkapszulát az erre kialakított helyre. Évtizedes elmaradás és a lakók régi kívánsága valósul meg hamarosan. A tavalyi beruházás, az ivóvízgerinc-csere és felszíni vízelvezetés megépítésével hosszú távra megoldja az üzembiztonságot, az ingatlanok és a főutca állagmegóvását. A Petőfi utca legveszélyesebb szakaszán 500 méter hosszúságban a Táncsics utcától a Deák közig, előre láthatóan júniusra elkészül a járda, amely biztonságossá teszi a gyalogosok közlekedését. A beruházás értéke meghaladja a 80 millió forintot.

Csapó Sándor, Nagy Attila és Varga Gábor országgyűlési képviselő közösen helyezik el az időkapszulát Fotó: Horváth László/Dunaújvárosi Hírlap

Az alapkő letételnél beszédet mondott Varga Gábor országgyűlési képviselő is, aki kiemelte, hogy örömmel látja a választókerületében tapasztalható fejlődést. Példaként említette a régióban található Baracs, Előszállás, Daruszentmiklós, Mezőfalva, Nagykarácsony és Kisapostag közös és eredményes munkáját a dél Fejér választókörzetben megvalósult és folyamatban lévő beruházásokat. Reményei szerint a megkezdett munka a továbbiakban is haladni fog, és a választásokat követően a települések vezetőivel együttműködve még eredményesebb és látványosabb fejlődés valósulhat meg a falvakban – zárta a tájékoztatót Nagy Attila.

A beruházással nagyot léptek előre Kisapostagon, amint ígérték, lesz folytatás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában