százötven adag

2018.04.07. 08:00

A rászorultak három dunaújvárosi helyszínen kaptak tarhonyás húst

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő és Cserna Gábor polgármester is segített a Hit Gyülekezet aktivistáinak az ételosztásban pénteken délután a Városháza téren.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor és dr. Galambos Dénes segédkezett az ételosztásban Fotó: Hankusz KálmánCserna Gábor és dr. Galambos Dénes segédkezett az ételosztásban Fotó: Hankusz Kálmán

Kiterjesztette karitatív tevékenységét a Dunaújvárosi Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat, és pénteken már három helyszínre juttatták el önkéntesei a meleg ételt, ami ezúttal egy nagy adag tarhonyás hús volt. A Városháza téren felállított sátorban hajléktalanoknak, nyugdíjasoknak és bármely más rászorulóknak osztottak ételt.

Cserna Gábor és dr. Galambos Dénes segédkezett az ételosztásban Fotó: Hankusz KálmánCserna Gábor és dr. Galambos Dénes segédkezett az ételosztásban Fotó: Hankusz Kálmán

– Este két újabb helyszínt látogatunk meg. Az egyik a helyi hajléktalanszálló, ahol az otthontalanoknak viszünk meleg ételt, a másik pedig a Családok Átmeneti Otthona, ahova az ételen kívül a gyermekeknek csokoládét is viszünk. Az utóbbi intézménnyel húsvétkor vette fel a kapcsolatot a szeretetszolgálatunk, akkor 12 család jutott egy-egy élelmiszercsomaghoz, benne a tartós élelmiszereken, konzerveken kívül szalámival, tejtermékekkel – mondta el lapunknak Zamatóczky Lajos, a Hit Gyülekezet aktivistája.

– Jóleső érzéssel veszek részt ezen a támogató programon, mert nagyon fontosnak tartom a rászoruló embertársaink megsegítését. Jól működő szociális ellátórendszerünk van, ám mellette hangsúlyos szerepük van a karitatív, egyházi és társadalmi segítőknek is – hangsúlyozta a helyszínen dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában