Megjött Hidvégi-Üstös!

2017.10.21. 12:30

Az ultrafutó a Dunára szeretné felhívni a figyelmünket

Ismét sportolók: kerékpárosok és futók kísérték a városszéli sportáruház elől a Városháza térre az ultrafutót. Harmadszor is városunkba érkezett Hidvégi-Üstös Pál ultratáv-sportoló: ezúttal a „70 maratonnal a Dunáért”elnevezésű vállalkozás keretében.

Pekarek János

Hidvégi-Üstös Pál ultramaratonistát Gombos István alpolgármester köszöntötte a dunaújvárosi városháza előtti téren Fotó: PJ

Először a tavasszal, egy régi kerékpár: velocipéd másolatán jött. Másodszor a nyáron, úszva: akkor Váctól Mohácsig úszta végig a Dunát. Harmadszor pedig most, szeptember 21-én indulva Donaueschingentől, és péntekig több mint ezerháromszáz kilométeren végigfutva, végcélja a Fekete-tenger.

Vállalkozásaival szeretné felhívni a figyelmet a Duna völgyének természeti értékeire, a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés fontosságára, s nem utolsósorban arra, hogy a Duna Régió Stratégia (amelynek idei elnöke Magyarország) milyen fontos együttműködésen alapul.

Hidvégi-Üstös Pállal együtt futott csütörtökig Takár Károly, azaz Katyó, a kárpátaljai Aknaszlatináról – neki azonban Ercsiben egy rossz lépés miatt kifordult a bokája, így pénteken már kerékpárral követte barátját. A pénteki negyvenöt kilométeres szakasz Ercsi, illetve Dunaújváros között húzódott, szombaton Dunaújvárostól Paksig fut majd Hidvégi-Üstös, aki a péntek éjjelt a Kerpely hotelben töltötte csapatával, a szállásra, vacsorára továbbá a reggelire Dunaújváros önkormányzata látta vendégül őket.

A Városháza téren Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester fogadta a sportolót és kíséretét. Az alpolgármester felidézte eddigi találkozásaikat, majd megjegyezte, hogy ez a vállalkozás nemcsak a Dunára, hanem a hetven maraton futása közben érintett városokra is felhívja a közvélemény figyelmét. Hidvégi-Üstös Pál a fogadás alkalmával kijelentette: ő is a Duna mellett lakik, Vácon – ezért fontos neki is, hogy a tíz országot érintő nagy folyam páratlan értékeit rejtő völgyét jó állapotban adhassuk át gyermekeinknek. Ő ennek eszközeként tekint sportvállalkozásaira, számára ebben az üzenet a fontos. Mint említette: örömmel tapasztalta, hogy (mint Németországban és Ausztriában) már hazánkban is összefüggő kerékpárutak vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában