Átláthatósági rendelet

2020.01.23. 08:00

Vitára kész az alpolgármester

Átláthatósági rendelet címmel tartott sajtótájékoztatót Szabó Zsolt, koordinációs és városüzemeltetésért felelős alpolgármester szerdán a városháza C szárnyában.

Brousil Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az alpolgármester kiemelte, hogy szívügyének tekinti az önkormányzat törvényes működését. Mint mondta, még ellenzékben ülő képviselőként megtapasztalta milyen az, amikor rendre nem kapott válaszokat az ilyen témákat feszegető kérdéseire. Hangsúlyozta, hogy az új önkormányzat minden ténykedését az átláthatóság és az antikorrupció szellemében végzi. A képviselői hiányzásokról szóló és az antikorrupciós rendeletet újra be fogják terjeszteni a közgyűlésen, mert, mint mondta, az adófizetők pénzével el kell számolnia az önkormányzatnak, és ők erre is törekszenek. Ezúton kérte, hogy a kompenzációs listáról bejutott képviselők vegyenek részt a munkában, üljenek be a közgyűlési ülésekre, és dolgozzanak meg a pénzükért. Szerinte az átláthatóságról az antikorrupcióról és a képviselői hiányzásokról folyó vitát a közgyűlésben kell lefolytatni, nem más fórumokon, és kijelentette, hogy ő erre a vitára készen is áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!