tulajdonképpen a vásárlóik adták össze

2019.02.25. 16:30

Nagy Zoltán az Év mecénása Dunaföldváron

Balogh Tamás

Évek óta nemes hagyomány a településen, hogy a magyar kultúra napja alkalmából nemcsak a kulturális élet területén tevékenykedőket tüntetik ki, hanem az ezt támogató cégeket, szervezeteket is.

A kultúra nemes szolgálatában gyakran segítenek, tesznek a közösségi ügyért magánszemélyek és vállalkozások is. Ebben az évben a dunaföldvári kultúra támogatásáért Nagy Zoltán, a helybéli TRI-ÁSZ Kft. vezetője vehette át a legjobbaknak járó, az Év mecénása díjat Horváth Zsolt polgármestertől és Pataki Dezsőtől, a művelődési központ igazgatójától.

Ez a cég a méretéhez képest jelentős, önként vállalt terhet vett magára a város kulturális életének támogatásával. Nagy Zoltán a vállalkozás ügyvezetője a következőket mesélte erről a tevékenységükről.

Nagy Zoltán az elismerés átvételét követően Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

– Született dunaföldvári vagyok. A katonaságot és a középiskolás korszakomat leszámítva folyamatosan itt éltem. Külföldi utakat is tettem, de úgy éreztem, hogy ahová a sors irányított, itt a szülővárosomban kell helytállnom. Jól érzem magam, szeretek itt élni. Színházkedvelő vagyok, de sajnos az elfoglaltságom miatt ritkábban tudok itt megjelenni, mint szeretném. A magam erejéből indultam és jutottam oda, ahol most tartok. Sem ma, sem korábban sem tartoztam senkinek. Mivel a kultúra nem tud önfinanszírozó lenni, úgy érzem, aki tud, annak segítenie kell. Már nem tartom magam fiatalembernek, és, ha régi gesztusok vannak bennem, akkor azok egyrészt az életkoromból is fakadnak. Sokan és gyakran kérnek tőlünk támogatást, és ha módunkban áll, akkor segítünk. Elsősorban intézmények, iskolák, óvodák, közösségi rendezvények mellé állunk. Amit erre a nemes célra szántam, tulajdonképpen nem az én pénzem, hanem a mi vásárlóink adták össze. Cégvezetőként én csak ennek az összegnek a sorsáról döntöttem. A felhasználását már nem követem figyelemmel, nem akarom meghatározni, hogy mire költsék, hiszen az itt dolgozók sokkal jobban tudják, mint én, hogy hol, mikor, mire van a legnagyobb szükség. Amennyiben a jövőben is lehetőségem lesz rá, akkor szívesen folytatom ezt a támogatói tevékenységemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!